Udvikling i landsbyerne med flere sommerhuse på Mors

Læserbrev af Poul Kristensen, KV21-kandidat for Socialdemokratiet på Mors. 

For nogle uger siden var jeg med Hvalpsund Færgen hjem fra vores sommerhus, og stod ud af bilen og nød overfarten. Efteråret er jo for alvor kommet, og det kan også mærkes i Hvalpsund hvor mange af sommerhusene var tomme.

Tænker jeg tilbage på sommeren her, har den været god med masser af mennesker, glæde og afslappethed, og rigtig god omsætning i de lokale butikker. Kort sagt en by med meget liv.

Det, der gør Hvalpsund et godt sted for os at bo om sommeren, er naturen, havnen, indkøbsmulighederne, spisestederne og dejlige ture med børnebørnene til stranden og på legepladserne.

Jeg kender ikke det nøjagtige antal sommerhuse i området, men gætter på en 5-600 stykker. Byens indbyggertal vokser rigtig meget om sommeren.

Min tanke på færgen var, kan vi ikke skabe noget lignende på Mors?

Jeg tænker, at Sillerslev havn vil være oplagt som udgangspunkt for sommerhuse beliggende i Ørding, Sillerslev og Øster Assels. På samme måde kan Ejerslev Havn og Sundby Havn være muligheder. Både den sydlige del, og den nordlige del af øen er udfordret med stadig faldende befolkningstal, så det vil kunne give et boost til både de handlende og livet i landsbyerne hvis der bygges sommerhuse.

Morsø Kommune er på trods af sin fantastiske natur den kommune i Nordjylland som har færrest sommerhuse, og jeg ved godt, at det kan være svært i forhold til både lokalplaner og kystbeskyttelseslinjer at lave nye sommerhusområder. Men får jeg lov, vil jeg arbejde på, at vi får de nødvendige tilladelser og lokalplaner på plads til mindst 2 områder, hvor vi indenfor den kommende valgperiode i samarbejde med private og investorer kan udvikle nye eller udvide eksisterende sommerhusområder.

Om det så skal være de nævnte områder eller helt andre steder, syntes jeg, skal være op til de folk som i dag bor i de forskellige steder, og selvfølgelig også hvor der er plads uden at ødelægge den natur vi holder af.

Forfatter

Related posts

Top