Ny børneforestilling inspireret af Danmarks første kvindelige detektiv

Danmark første kvindelige detektiv, Martha Nielsen, stammer fra Thisted, og spiller indirekte en vigtig rolle i den nye børneforestilling ”Hvor tog Robin hen?”, som har urpremiere lørdag 2. marts.
Forestillingens hovedperson, Lisa, er nemlig Martha Nielsens tipoldebarn – og elsker nostalgiske krimier om rodløse enspændere i en kynisk verden fuld af tågede gyder og mysterier. Og så er hun den fødte iagttager. Hun ser, da hendes mor en tidlig morgen sniger sig til stationen og stiger ombord på en bus til København. Og da hun opdager en forskræmt dreng med en meget mystisk opførsel, ved hun instinktivt, at hun må handle. Føleriet over mors forsvinden må hun overlade til sin far.
”Hvor tog Robin hen?” er både en detektivhistorie og en historie om ensomhed for børn i 9-13 års alderen, som er lavet i et samarbejde mellem Limfjordsteatret og det århusianske Teater O.
– Det er en både sjov og spændende forestilling, der handler om at turde række ud og tage del i den verden, man lever i, siger instruktør Steen Nedergaard Haugesen, der også er kunstnerisk ansvarlig for Limfjordsteatret i Thy.
Marlowe og Mie fra Minkavlerne
Manuskriptet er skrevet af dramatiker Anna Panduro og af Anders Valentinus Dam, der er Teater O’s kunstneriske leder – og som spiller indtil flere roller i forestillingen. Han er både Lisas komiske og lidt pinlige far, den mystiske Marlowe i cottencoat og Bogart-hat, der altid står i mørket under en gadelampe. Og så er han drengen Robin.
– Det er en forestilling, der veksler mellem Lisa og fars hjem i den virkelige verden, og den film noir-fantasi, som Lisa søger tilflugt i. Men den handler også om både fars og Lisas udvikling henimod at træde frem i lyset, fortæller Anders Valentinus Dam.
Lisa spilles af Stina Mølgaard, som en del nok vil kende som Mie i TV2 Zulus komedieserie ”Minkavlerne”. Forestillingens tegneserieagtige scenografi er lavet af Nana Andrea Tiefenböck, der også er scenograf på Limfjordsteatrets ungdomsforestilling ”Platform:Live” og den kommende dukkeforestilling for voksne ”Matilda-effekten”.
Teater O er et af de mest turnerende teatre i Danmark, som spiller mellem 175-200 børne- og ungdomsforestillinger om året. Det er første gang, de indgår i en egentlig co-produktion med Limfjordsteatret – men havde tilbage i 2018 teatrets direktør Gitta Malling som instruktør på en forestilling om krig ”Hvis det var her”.
”Hvor tog Robin hen?” spiller lørdag 2. marts kl. 14 i Limfjordsteatret i Thy med en efterfølgende lille premiereforfriskning – og igen lørdag 9. marts i teaterhuset på Mors ligeledes kl. 14. Billetter kan bestilles på www.limfjordsteatret.dk og koster 40 kr. for børn og 70 kr. for voksne ekskl. gebyr.

”Hvor tog Robin hen?” spiller på Limfjordsteatret i Thy lørdag 2. marts og på Mors lørdag 9. marts kl. 14:00

Forfatter
Top