At være klædt på til at redde liv

Vi bor i de skønneste, grønneste og roligste omgivelser, som mange misunder os for. Stjernerne sesklart på himlen om natten og om dagen bugnervejboderne af hjemmelavede marmelader og hjemmedyrkede grøntsager; jo vi har det godt på Mors. Lige indtil ulykken rammer …
Hvert år rammes omkring 4.700 danskere af hjertestop udenfor hospitalerne; det svarer til 13 personer om dagen. Den statistik er vi i Morsø Kommune også en del af, men selvom vi bor dejligt med det meste lige ude foran hoveddøren, så har vi langt til nærmeste hospital og en gennemsnitlig udrykningstid på 9 minutter og 57 sekunder for Region Nordjylland, og det er alt for lang tid, hvis man pludselig oplever et hjertestop.

Derfor er vi alle afhængig af at familie, venner, naboer og kollegaer er opdateret på førstehjælp og hjerte-lungeredning. Måske er det os selv der får brug for hjælp en dag; måske er det os der skal yde hjælpen en dag.
I Midtmors Sport har vi et koncept der hedder GO HAPPY, som er et tilbud til virksomheder om at arrangere aktivitetsdage for medarbejdere. Konceptet bliver nu udvidet til også at udbyde førstehjælpskurser, hvor alle deltagere vil blive klædt godt på, til at yde hjerte-lungeredning og generel førstehjælp.
Vi krydrer kurset med en aktiv pause, hvor virksomhederne selv kan vælge hvilken aktivitet deres medarbejdere skal prøve kræfter med. Det kan være en samarbejdsøvelse, en aktivitet med fart over feltet eller en klassiskker i Midtmors Sport, nemlig KAOS-øvelse. De lokale virksomheder på Mors går i forvejen forrest når det drejer sig om udvikling, medarbejdertrivsel og sikkerhed. Nu kan de tage skridtet videre og sørge for at deres medarbejdere er
forberedte til at kunne yde førstehjælp, indtil ambulancen når frem.

Forfatter
Top