Lokaludviklet teknologi skal styrke sikkerheden i Bruxelles

Når indbyggere og besøgende i Bruxelles fremover ringer 112, er det nu muligt at bruge livevideo-løsningen, IncidentShare. Videoløsningen er udviklet i Thy og bruges af nødberedskaber i både Danmark og udland.
For syv år siden startede udviklingen af livevideo-løsningen IncidentShare i Klitmøller. Under virksomhedsnavnet Incendium (nu Bliksund) udviklede Thomas Baun sammen med sine tre kollegaer teknologien bag IncidentShare, der i dag er anerkendt og bruges både i ind- og udland.
Videoløsningen er en visuel støtte, der giver alarmcentraler og beredskaber øjne på hændelser, så de kan levere en hurtigere og mere præcis hjælp ved 112-opkald.

Som noget helt nyt skal løsningen nu i brug i Bruxelles, hvor Bliksund netop har vundet et stort europæisk udbud. Det betyder, at løsningen nu skal bistå et af Europas største brandvæsener med at skabe sikkerhed for byens 1,2 millioner indbyggere og mange besøgende.
”Det er lidt vildt at tænke på, at det vi lagde grundstenene til og sidenhen udviklede nu skal gøre nytte i by som Bruxelles. Efterhånden har vi mange kunder uden for Danmark, men Bruxelles er jo lidt speciel, fordi der bor og arbejder folk fra mange forskellige lande,” siger Thomas Baun, Operations and Compliance Director hos Bliksund.

International, anerkendt løsning.
Som et mangfoldigt udenlandsk samfund med tre officielle sprog og mange turister og besøgende, var det vigtigt for brandvæsenet i Bruxelles, at deres kommende løsning kunne oversætte 112-opkaldene i realtid. Det var blandt andet en af grundene til, at Bliksunds løsning IncidentShare vandt udbuddet, da løsningen bidrager til at minimere sprogbarrierer.
”Nødkommunikation til vores 112 PSAP (Public Safety Answering Points) skal være i overensstemmelse med EU-direktiver. Dette er en af grundene til, at vi ønskede at bruge video og chat. På grund af de mange sprog, der tales i vores hovedstad, ønskede vi også at have direkte oversættelse, så vi kan hjælpe alle, der ringer ind bedst muligt, uanset handicap eller sprog,” siger Spence Smolders, Major ved Bruxelles Brandvæsen.
For Bliksund har det været spændende at arbejde med beredskabet i Bruxelles, der opererer i et mangfoldigt og på nogle måder anderledes samfund.
”Det har været rigtigt spændende at arbejde sammen med brandvæsenet i Bruxelles og forstå netop deres behov, og det samfund vores løsning skal passe ind i. Og vi er ret sikre på, at IncidentShare kommer til at forbedre sikkerheden for alle indbyggere og besøgende,” siger Thomas Baun

Forfatter
Top