Stem for retssikkerheden og en værdig behandling af ledige og syge

Læserbrev af Jens Otto Madsen, KV21-kandidat for Enhedslisten i Thy.

Tirsdag den 16. november har vi kommunalvalg, hvor jeg genopstiller til kommunalbestyrelsen for Enhedslisten i Thisted Kommune. Her vil din stemme være afgørende for et mere grønt, solidarisk og demokratisk Thy.

I Enhedslisten går vi blandt andet til valg på ønske om, at vi i Thisted har en beskæftigelsesindsats, der er i stand til at hjælpe alle borgere, der står for uden for arbejdsmarkedet. Opkvalificeringen af langtidsledige i Thisted Kommune er i den forbindelse nødvendig, hvis langtidsledige skal have en chance for at få foden ind på arbejdsmarkedet, der aktuelt generer rigtig mange ledige stillinger.

En god og effektiv beskæftigelsesindsats kræver også, at alle ledige og sygemeldte aktivt bliver inddraget i deres sagsforløb således, at de med deres viden og ønsker kan forme en individuel plan der skal sikre, at de kommer tilbage i beskæftigelse eller i uddannelse.

Denne tilgang er efter vores mening nødvendig, hvis alle ledige og sygemeldte borgere i kommunen skal have en oplevelse af en værdig og anerkendende sagsbehandling – og dermed et godt samarbejde med jobcenteret. Derfor vil vi i Enhedslisten foreslå den nyvalgte kommunalbestyrelse, at der iværksættes en brugerundersøgelse, der netop skal kortlægge borgernes oplevelse af serviceniveau og sagsbehandling hos Jobcenteret Thisted.

Vi mener desuden, at der bør ansættes en uvildig borgerrådgiver, som thyboerne kan rette henvendelse til, hvis de er i tvivl om de har fået den rette hjælp og sagsbehandling.

En stemme på Enhedslisten er derfor en stemme på retssikkerheden og en værdig behandling af ledige borgere og sygemeldte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forfatter

Related posts

Top