Professor: – Det er ikke muligt at måle Danmarks grønneste region

I denne uge fremlagde Region Nordjylland sit budget for 2020, hvor der blandt andet bliver lagt op til, at Region Nordjylland vil være landets grønneste region.

Den målsætning vil regionen nå ved blandt andet at udskifte sine dieselbusser med brint- og biogasbusser. Men en målsætning om at være den grønneste region er en gratis omgang for politikerne i regionsrådet, mener Brian Vad Mathiesen, der er professor i energiplanlægning ved Aalborg Universitet. Derfor giver det ifølge ham kun til en vis grænse mening at tale om Danmarks grønneste region. Det skriver TV2 Nord.

– Vi bliver nødt til at prøve at lave nogle ambitiøse satsninger, så der sker noget. Som land er vi ambitiøse. Vi har sat en målsætning om at reducere CO2-udslippet i Danmark med 70 procent i 2030, og i det lys skal alle regioner være de grønneste regioner, for at vi når den slags mål, siger han til TV2 Nord og fortsætter:

– Det, der er godt, ved, at man gerne vil kalde sig den grønneste region er, at borgerne kan holde politikerne op på, om der rent faktisk sker noget. Om det rent faktisk bliver den grønneste region, det bliver svært at måle på. Men som sagt skal alle regioner være meget grønne, for at vi når målsætningen, som et stort flertal i folketinget har sat op i 2030.

LÆS OGSÅ:

Budgettet for 2020 i Region Nordjylland vedtaget

Foto: Region Nordjylland

Forfatter

Related posts

Top