Budgettet for 2020 i Region Nordjylland vedtaget

Budgettet for 2020 i Region Nordjylland på plads. Det skete med et stort flertal på et møde tirsdag aften. Budgettet har fokus på såvel udvikling som sikker drift, og blev vedtaget af alle partier undtagen Det Konservative Folkeparti.

Et løft til psykiatrien, en ambition om at være ”Danmarks grønneste region”, sikker drift samt fokus på at skabe trædestenene for fremtidens sundhedsvæsen er nogle af omdrejningspunkterne budgettet.

Med økonomiaftalen med regeringen fik Region Nordjylland 134 mio. kr., men med mange ønsker om opdrift og en række merudgifter til bl.a. medicin i 2020, har politikerne stået over for en stor prioriteringsopgave.

Ingen nem opgave
– Det har ikke været en nem opgave at få budgettet til at hænge sammen, men det er lykkedes forligspartierne at blive enige om et budget, hvor der er blevet plads til en række nye tiltag til gavn for både patienter og medarbejdere, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Bl.a. har politikerne prioriteret penge til en deldøgndækket akutlægebil i Thisted og en permanent akutlægebil i Hjørring, uddannelse af flere læger, et nyt ydernummer inden for børne- og ungepsykiatri og opstart af personlig medicin i Nordjylland. Derudover har politikerne fokuseret på ”sikker drift” og på at give medarbejderne arbejdsro.

Uundgåelige besparelser
For at få budgettet til at hænge sammen, har politikerne også måttet finde en række besparelser. De skal bl.a. findes ved bedre indkøb, gennemgang af puljer og besparelser på administration.

Derudover er der i økonomiaftalen med regeringen aftalt, at regionen skal bidrage med 52 mio. kr. i et såkaldt teknologibidrag, som skal findes gennem en regional omprioritering.

Foto: Region Nordjylland

Forfatter
Top