Penge til lokale projekter skal hurtigere ud at arbejde

Erhvervsstyrelsen har nedsat en task force, der skal nedbringe sagsbehandlingstiden for LAG-sager.

Målet er, at sagsbehandlingstiden på udbetalingssager går fra i gennemsnit 103 arbejdsdage til maksimalt 60 arbejdsdage allerede fra 31. juli 2020.

– Midlerne til de lokale aktionsgrupper skal ikke sande til i sagsbehandling. Dem skal vi i stedet have ud at virke til gavn for udviklingen og væksten i landdistrikterne, siger Erhvervsminister Simon Kollerup og fortsætter:

– Det er ikke holdbart, at foreninger, frivillige ildsjæle og for eksempel iværksættere skal vente næsten et år på, at deres sag bliver behandlet, så de kan få deres LAG-midler udbetalt.

Formanden for Landdistrikternes Fællesråd ser frem til den kortere sagsbehandlingstid:

– De lokale aktionsgrupper skaber altafgørende erhvervsudvikling helt lokalt og bør sikres optimale vilkår i arbejdet med at sikre arbejdspladser og udvikling i hele landet. Derfor er det meget positivt, at Erhvervsstyrelsen nedsætter en task force, der skal nedbringe sagsbehandlingstiden for LAG-sager, siger han.

Erhvervsstyrelsen har allerede gennemført tiltag for at nedbringe sagsbehandlingstiderne for LAG-sager. I sidste halvdel af 2019 blev der ansat flere sagsbehandlere til området. Nu sætter Erhvervsstyrelsen altså yderligere ind med den nye task force.

Initiativet suppleres af forslaget om straksudbetaling af LAG-midler, som blev offentliggjort den 29. maj 2020. Straksudbetaling vil sikre, at virksomheder og foreninger hurtigt får pengene, der er brugt på deres projekter, tilbage i kassen. Forslag om straksudbetaling af LAG-midler skal vedtages i Folketingets Finansudvalg, før initiativet kan blive sat i gang.

LÆS OGSÅ:

Kollerup foreslår straksudbetaling af LAG-midler

Foto: Andreas Beck, Erhvervsministeriet

Forfatter

Related posts

Top