– Vi vil mere end fred her til lands

Sankt Hans aften blev i aftes fejret med bål og hygge over hele landet, og i Thy lagde erhvervsminister Simon Kollerup vejen forbi Malle Strand i Sennels, hvor han holdte aftenens lokale båltale.

– For mig er Sankt Hans altid noget helt specielt. Både fordi jeg som regel plejer at holde det her i Thy, så jeg har mange gode og stærke minder her fra egnen med både solrige og noget mere regnfulde midsommeraftenener. Men Sankt Hans er også specielt for mig, fordi bålet og stemningen giver plads til eftertanke, hvor vi – mens vi kigger ind i bålet – kan tænke over tiden, der er gået, og tiden, der kommer, fortalte han.

Erhvervsministeren sagde også, at det i disse tider ikke længere var nok at synge ”fred her til lands”, for Sankt Hans er også en vigtig påmindelse om, at Rusland har invaderet Ukraine, og det kommer også med konsekvenser for Danmark:

– I år handler det for mig ikke kun om det nære og lokale. Det handler også om krig i Europa. Krigen og ufreden har vist sit grimme ansigt i Europa igen. Vi er endnu en gang bekymrede over russiske kampvogne på kontinentet, og det kommer også med konsekvenser for os selv. Lige nu er inflationen højere, end vi har været vant til længe, og det man mærke som dansker. Derfor holder vi skarpt øje med dansk økonomi for at finde den rette balance, sagde Kollerup i sin tale.

 

Forfatter

Related posts

Top