Oliver-sagen: Positivt møde på rådhuset

I starten af året stod Natascha Olesen fra Vorupør frem, og fortalte om et langstrakt og hårdt forløb med flere “slåskampe” med Thisted Kommune, som startede allerede da hendes søn, Oliver Olesen, blev født tre måneder for tidligt tilbage i november 2015.

Nu har hun sammen med Oliver’s far, Daniel Olesen, været til dialogmøde på rådhuset med Social- og Sundhedsudvalgsformand Ida Pedersen og Ellen Kirk Jensen der er chef for Handicap- og Psykiatriafdelingen. Natascha Olesen fortæller at mødet var positivt:

– Det (mødet, red.) har selvfølgelig ikke kunne ændre på den situation vi har stået i, men vi føler at vi nu er blevet hørt og vi har fået snakket tingene igennem. Nu skal vi se fremad og håbe på, at vores fremtidige samarbejde med Thisted kommune bliver lettere – for Oliver vil altid være afhængig af den hjælp vi kan få derfra.

Natascha Olesen fortæller, at hun og Daniel Olesen til mødet gav udtryk for, at familien i flere situationer ikke mente, at kommunen havde handlet som den skulle, hvilket der var enighed om omkring bordet.

Både Ida Pedersen og Ellen Kirk Jensen vil nu med udgangspunkt i familien Olesen’s oplevelser forsøge at undgå at andre familier kommer til at stå i lignende situationer.

Betaler -måske- for epilepsi-alarm
Yderligere vil Ellen Kirk Jensen undersøge mulighederne for, om kommunen kan gå ind og bevillige den epilepsi-alarm til Oliver som familien selv har givet 13.000 kroner for, med tilbagevirkende kraft.

I følge Olivers læge på børneafdelingen på Aalborg Sygehus, Tine Høg Sørensen, er epilepsi-alarmen vigtig fordi hans epileptiske anfald ofte kommer om natten. På grund af Oliver hjerneskade er han ikke selv i stand til at bryde anfaldene:

– Vi har tidligere oplevet, at Olivers anfald har været meget langvarige og har krævet intensiv medicinsk behandling for at bryde dem. Det er derfor vigtigt, at hvis Oliver får anfald at det brydes brydes hvis det står på i mere end fire minutter for at undgå et evt. nyt og langvarigt anfald. Ved meget langvarige anfald kan der være risiko for blivende hjerneskade, skriver hun i en udtalelse omkring Oliver – en udtalelse der også blev vist til mødet mellem Natasha Olesen, Ida Pedersen og Ellen Kirk Jensen.

Ida Pedersen har bedt forvaltningen om redegørelse af hele forløbet med Oliver.

Epilepsi-alarmen fungerer ved, at der er tapet en føler fast på madrassen under lagnet. Privatfoto

 

 

Forfatter

Related posts

Top