Hospice – betydning af nærhed!

Læserbrev af Ida Pedersen (foto), KV21-kandidat for Socialdemokratiet i Thisted og Hanne Korsgaard (lille foto), RV21-kandidat for Socialdemokratiet.


Borgere i Thisted kommune har langt til nærmeste Hospice, som ligger i Skive, og hospicepladserne i Region Nordjylland er placeret i Ålborg og Frederikshavn.

Men nærhed for den enkelte og for pårørende betyder alt i så svære situationer.

Vi mener, der skal gøre noget ved den geografiske ulighed.

Der findes ikke reelle tal for hvor mange, der ønsker hospiceplads i vores område. På grund af de lange afstande, bliver det slet ikke en reel mulighed at komme på hospice.

Derfor efterlyser mange borgere hospice tæt på. Det er afgørende at have sine pårørende hos sig og være sammen i den sidste tid.

Et hospice giver ro, nærvær og tryghed i den sidste tid. På et hospice gives der ikke kun omsorg og pleje til den enkelte, men familie og netværk, som kan være i krise og fuld af bekymringer, er også i fokus. Et hospiceophold betyder også meget for de efterladte.

Vi mener, der er behov for et hospice i THY.

Den demografiske udvikling viser, at antallet af ældre borgere stiger, og vi får flere borgere med kroniske sygdomme.

Det betyder, at behovet for de rette tilbud ved livets afslutning stiger, og disse tilbud skal opprioriteres,

så uhelbredeligt syge og døende, sammen med deres pårørende, skal have adgang til den rette omsorg, lindring og støtte, uanset hvor de befinder sig geografisk

Forfatter

Related posts

Top