Næsten halvdelen af thyboerne er overvægtige

Næsten halvdelen af indbyggerne i Thisted Kommune er enten overvægtige eller svært overvægtige. Det viser en analyse kommunen har lavet. Det skriver Thisted Dagblad i dagens avis.

Analysen viser også, at der de senere år er sket en markant stigning i antallet af borgere, som lider af en kronisk sygdom, og der er intet i prognoserne der antyder at tallet bliver mindre de kommende år. Derimod forventes antallet at stige til det dobbelte.

Derfor bliver der nu sat gang i en proces der skal sikre flere gode leveår. En proces der blev politisk behandlet i social- og sundhedsudvalget i sidste uge.

– Vi har helt klart nogle ting, som vi skal arbejde med, men ser man på landsplan, så tror jeg ikke, at Thisted Kommune er anderledes end andre kommuner, siger udvaglsformand Ida Pedersen dagbladet og fortæller videre, at der i år vil blive sat fokus på rygning, vægttab og mental sundhed.

Sidste år meldte 1474 borgere sig til et eller flere af de kommunale sundhedsfremmende tilbud. Det er mere end en fordobling i forhold til 2018, hvor 647 meldte sig.

.

Forfatter

Related posts

Top