– Lad de praktiserende læger vaccinere

Lad de praktiserende læger stå for at vaccinere borgerne mod Covid-19.

Sådan lyder det nu fra Henning Sørensen (V), socialudvalgsformand i Morsø Kommune.

– Jeg vil opfordre vores regionspolitikere til hurtigst muligt, at få lavet en aftale med de praktiserende læger, så borgerne kan få deres Covid-19 vaccination i deres nærområde, siger han.

Han erkender, at der ligger noget praktisk arbejde bag, hvis de praktiserende læger får tildelt opgaven. Her tænkes der især på opbevaring af vaccinen, som kræver helt særlige forhold.

Henning Sørensen ser det som en klar fordel, at lægerne i forvejen kan finde en masse data frem om den enkelte borger via CPR-nummeret:

– Så man må kunne kalde ind i hold i det enkelte lægehus, siger han.

Alle plejehjemsbeboere og de borgere over 65 år, der både får personlig pleje og praktisk bistand, og som har ønsket at blive vaccineret har fået første stik.

Fordi Region Nordjylland i denne uge modtager halvt så mange vacciner som forventet, blev det i går besluttet at sætte den videre udrulning af vaccinationsprogrammet til den næste gruppe af borgere på standby.

Når der er en afklaring om de kommende ugers leverancer, så aktiveres planen for disse grupper selvfølgelig straks igen.

Sundhedsstyrelsens vaccinationskalender beskriver de forskellige grupper af borgere, der skal vaccineres. Se kalenderen HER.

Foto: Line Bloch Klostergaard

Forfatter

Related posts

Top