Vaccinationsindsats sættes på standby i Region Nordjylland

Langt størstedelen af de nordjyske borgere over 65 år, der både får personlig pleje og praktisk bistand, har nu fået første stik.

Det oplyser Region Nordjylland i en pressemeddelelse, som giver en status på vaccinationsindsatsen i regionen.

– At vi nu er tæt på at være i mål med denne gruppe, skyldes et smidigt og velfungerende samarbejde mellem de tre parter – region, kommuner og praktiserende læger, som er gået tæt sammen under vaccinationsindsatsen. På ultrakort tid blev der til formålet oprettet 22 vaccinationssteder i Nordjylland, så der har været 1-4 steder i hver kommune, hvor disse borgere kunne vaccineres, står der bl.a. i pressemeddelelsen.

Region Nordjylland blev fredag varslet om, at regionen i den kommende uge vil modtage færre Pfeizer/BioNTech vacciner end forventet – der er tale om en halvering i denne uge.

På den baggrund har regionen i dialog med kommunerne besluttet at sætte den videre udrulning af vaccinationsplanerne for nye grupper på pause, indtil der er mere klarhed omkring de fremtidige leverancer.

– Det betyder, at de resterende vaccinedoser i Region Nordjylland indtil videre reserveres til de borgere og personale, der skal have deres 2. stik, og dermed bliver færdigvaccineret.

I perioden 22. januar til 2. februar vaccineres plejehjemsbeboere 2. gang samtidig med plejehjemspersonalet. I samme periode får frontpersonalet på de nordjyske hospitaler, der har fået deres første stik, stik nr. 2.

– De grupper, der lige nu sættes på pause, omfatter en mindre gruppe hospitalspersonaler og kommunale plejehjemspersonaler samt borgere, der er i særlig risiko (gruppe 5) samt en række sociale tilbud, som ellers var planlagt til at skulle have 1. stik i denne uge, oplyser regionen.

Når der er en afklaring om de kommende ugers leverancer, så aktiveres planen for disse grupper selvfølgelig straks igen.

Sundhedsstyrelsens vaccinationskalender beskriver de forskellige grupper af borgere, der skal vaccineres.

Foto: Line Bloch Klostergaard

Forfatter

Related posts

Top