Region Nordjylland: – Vi er klar til at bidrage med vaccinationsopgaven

Alle danskere over 50 år vil blive tilbudt et fjerde stik mod coronavirus.

Det fortalte statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde onsdag formiddag. Opgaven er man klar til at løse i Region Nordjylland, fortæller kontorchef Jacob Bertramsen i regionens afdeling for Sundhedsplanlægning,:

– Vi er i Region Nordjylland parat til i efteråret og vinteren at bidrage til vaccinationsopgaven. Regionerne har stor andel i, at vaccineudrulningen er gået så godt, som den er i Danmark, og de regionale vaccinationscentre var en stor del af årsagen til, at det lykkedes at vaccinere ca. 4,5 millioner danskere på kort tid, begynder kontorchefen, der også fortæller, at man i Nordjylland tidligere har haft et godt samarbejde mellem region, kommuner og almen praksis.

Det gode samarbejde var med til at sikre en høj tilslutning til vaccinationsprogrammet.

– Med udgangspunkt i de erfaringer er vi også parat til at vaccinere mod influenza og pneumokoksygdom. Det vil være en fordel for borgerne, at de kan få vaccinerne på samme tid, hvis de ønsker det, siger Jacob Bertramsen.

Planen, som den ser ud nu, er, at plejehjemsbeboere og særligt sårbare ældre bliver tilbudt booster-vaccination fra 15. september. Borgere over 50 år og udvalgte personer under 50 år vil blive tilbudt booster-vaccination fra 1. oktober.

Foto: Lene Pedersen, Region Nordjylland

Forfatter

Related posts

Top