– Hvordan ser de fremtidige budgetter ud?

Læserbrev af Poul Kristensen (S), KV21-kandidat på Mors.

Umiddelbart er det rigtig godt at en enig kommunalbestyrelse har fundet sammen om et budget, hvor alle får lov at få mærkesager med, men til forskel fra tidligere år er der tale om et budget med besparelser for at få råd til udvikling.

Igennem de sidste 6 år er der lavet ganske fornuftige forlig, hvor der har været plads i budgettet, og hvor blandt andet udviklingspuljen har set dagens lys.

I år er det desværre en hel anden historie med besparelser, og hvor udligningsreformen får skylden, og hvor alle lokale partier kritiserer den aftale, som Folketingets partier har indgået.

Aftalen blev indgået for ca. 1½ år siden, og det kan undre at det først er nu, at den viser sig at give Morsø Kommune en slagside. Endvidere er Morsø Kommune fortsat voldsomt afhængigt af det såkaldte særtilskud til vanskeligt stillede kommuner.

Der burde have været arbejdet intents på at få ændret reformen, og dette i fuld offentlighed.

Jeg erindrer at det var en ikke utilfreds borgmester der udtalte sig da reformen kom frem i dagens lys. Jeg forstår ikke, hvorfor der går så lang tid inden man betror sig til morsingboerne?

Dette års budget holdes blandt andet oppe af en engangsindtægt, og jeg hæfter mig meget ved, at det fremgår at baggrunden for at Mors er kommet i fedtefadet skyldes demografien. Da aldersfordelingen til stadighed bliver mere og mere skæv med flere ældre på Mors må dette betyde at vi i de kommende år kommer til at kigge ind i en dårligere stillet økonomi.

Jeg er bange for at vi står i en situation hvor det enten handler om besparelser eller skattestigninger ligesom Lemvig Kommune netop nu barsler med.

Jeg tror ikke, at det er et fallitbo som den nuværende kommunalbestyrelse overdrager, men som kandidat vil jeg gerne have åbenhed, og jeg vil helst føre valgkamp på noget der er råd til. Derfor syntes jeg at alt skal frem så vi i valgkampen kan diskutere hvordan vi i fællesskab klarer de udfordringer vi står overfor.

Får jeg lov vil jeg selvfølgelig aktivt sammen med mine socialdemokratiske kollegaer, og gerne alle kommunalbestyrelsesmedlemmer, forsøge at være med til at begrænse skaderne på øens økonomi ved at bombardere de ministre som har noget at sige om udligningsreformen.

Jeg håber ikke vi skal i en større besparelsesrunde eller en større skattestigning men er klar til at tage ansvar for det hvis det bliver nødvendigt.

Forfatter

Related posts

Top