– En katastrofe for vores udlejning hvis forslag godkendes

En katastrofe. Mildest talt.

Sådan beskriver direktør for Destination Limfjorden, Kristina Lehmann Schjøtt konsekvenserne, hvis Erhvervsstyrelsens forslag om, at reducere antallet af uger, som sommerhusejere må udleje deres hus i om året, godkendes.

Forslaget er i høring frem til fredag den 9. oktober.

– Det ville for at sige det mildt være en katastrofe for udlejningen og vores kapacitet. Vi har i forvejen et lavt antal af sommerhuse til udlejning, hvis disse bliver begrænset yderligere, ville dette påvirke hele vores turismeprodukt, fortæller Kristina Lehmann Schjøtt.

Og hun bakkes op af Peter Krusborg, der er direktør for Destinaton Nordvestkysten:

Direktør for Destination NordvestKysten, Peter Krusborg Pedersen. Pressefoto

– Det er fuldstændigt uforståeligt hvordan man kan synes det er en god idé at komme med denne vejledning fra Erhvervsstyrelsens side på et tidspunkt, hvor man fra alle andre kanter taler om mulighederne for sæsonudvidelse og øgning af overnatningskapaciteten til gavn for både det primære turismeerhverv, men også de lokale bysamfund i sin helhed, siger han.

– Vi er i forvejen en presset branche, der er ingen grund til at presse kapaciteten yderligere. Jeg håber derfor ikke forslaget bliver godkendt, supplerer Kristina Lehmann Schjøtt.

Som reglerne er i dag må man udleje sit sommerhus 41 uger om året,

Erhvervsminister Simon Kollerup ønsker ikke at udtale sig i sagen før høringsfasen er slut.

Venstre har sammen med De Konservative kaldt erhvervsminister Simon Kollerup i samråd om sagen. Samrådet afholdes den 22. oktober.

LÆS OGSÅ:

V: Nej til begrænsninger i sommerhusudlejning

 

Forfatter

Related posts

Top