Nu kan el-bilerne blive tanket op i Vorupør og Agger – flere ladestandere er på vej

Den 1. april blev det muligt for kommuner at støtte opstillingen af lade-standere til el-biler. Nu er de første taget i brug i Thy.

Thisted Kommune har netop sat fire lade-standere op i Vorupør, som er taget i brug, og fra på mandag er der også fire lade-standere klar til gæsterne i Agger.

Det er et tiltag som glæder turismedirektøren for Destination Nordvestkysten:

– Det er glædeligt at se, at Thisted Kommune har rykket hurtigt, efter at det lovmæssigt blev muligt at træde ind på opladescenen. Med over 1 mio. overnatninger i Thy i 2021 og forventet flere i år, og et stadigt stigende antal elbiler blandt vores danske, tyske og norske gæster, så stiger behovet, så det er nødvendigt, at vi i fællesskab kommer ud over stepperne på det felt, siger Peter Krusborg.

Ud over standere i Agger og Vorupør, så er Thisted Kommune også på vej med et udbud, som skal resultere i lynladere i Agger, Vorupør og Klitmøller, samt hurtigladere Thisted.

100% el-tankstation
Derudover har ejeren af tanken Kvix på havnen i Thisted – som den første herhjemme – nedlagt en fossil tankstation for senere på året at genopstå som en 100 procents el-station.

Alle er tiltag, der skal gøre el-infrastrukturen bedre for både borgere og turister.

– Siden det første april blev muligt, at vi som kommune kan støtte opstillingen af el-ladepladser, så har vi været i fuld gang med at forberede arbejdet med at udbygge mulighederne. Udbuddet kommer lige efter sommerferien, og selvom markedet i øjeblikket lider under en række udfordringer med leveringerne på grund af situationen i verden, så håber vi på, at de nye standere kan blive sat op i løbet af efteråret 2022, siger Eigil Haurum, der er drifts- og anlægschef i Thisted Kommune.

Fakta
Der skelnes mellem tre forskellige typer af el-ladere:

  • Normalladere, som typisk er dem ejere af elbiler har installeret derhjemme. Ladetid: 4-6 timer. Det er den type lade-standere, der nu er stillet op i Vorupør og Agger.
  • Hurtigladere, som typisk er dem der findes på P-pladsen i forbindelse med detailhandel. Ladetid: 40-60 min.
  • Lynladere, som typisk findes på lade-stationer i forbindelse med langfart. Ladetid: 10-20 min.
Forfatter

Related posts

Top