En eksplosion af tanker

Anmeldelse af Tue Biering’s forestilling ”Pigen med bomberne“. Anmeldelsen er skrevet af Malte Houe, formand og medstifter af Ung Kult og direktør i produktionsselskabet Houe Film.

Lyset går op, og tre damer kommer ind på scenen sammen med i første omgang én ung pige. Snakken begynder at gå. De fortæller, at der er en pige der er blevet anholdt, for at have planlagt et bombeangreb.

Det kunne være hende…

Mandag den 2/11 var jeg sammen med min ven i Limfjordsteatret, og se forestillingen ”Pigen med bomberne”. Det første jeg lagde mærke til, og som jeg egentlig rigtig godt kunne lide, var at det ikke var pigen med bomberne, der var hovedpersonen, det var derimod alle os andre, og alle vores mange spekulationer.

Betina Grove, Marianne Søndergaard og Stine Prætorius, der spillede de tre damer, der på mange måder symboliserede os alle sammen, gjorde det rigtig godt. Det var spændende at følge deres snak, og især deres argumenter for og imod, at det kunne have været deres egne døtre.

Da den måske lidt lange intro sekvens sluttede, begyndte de mange lokale piger, som også var med i forestillingen, at få nogle rekvisitter i hænderne, og de 3 damer afprøvede forskellige senarier med dem.

”BOM” sagde det og alt eksploderede. Den ene vender sig mod publikum, og opsætter et scenarie om, at den lille pige har plantet en bombe her i teatret. Pludselig kom det hele tæt på, og vi kunne ikke længere distancere det- Det fungerede virkelig godt.

Alt i alt var jeg meget glad for forestillingen. Brugen af de lokale piger fungerede godt, da det skærpede præmissen om, at det kunne være sket alle steder.

5 skjolde herfra.

Unge Anmeldere – Hvad går det ud på?
Ung Kult tror på, at det er vigtigt med kulturelle oplevelser for, med og af unge. Derfor har man i Ung Kult sat sig for, at få unge i lokalmiljøet til at anmelde forskellige projekter, events og performances – både fysisk og online.

De unge anmeldere rater hvert event med mellem 1 og 6 Ung Kult-skjolde.

Forfatter

Related posts

Top