Ung Kult Camp og Kulturmødet Mors smelter sammen

Corona-pandemien har de seneste to år har sat en stopper for Kulturmødet Mors i traditionel forstand er der alligevel kommet noget godt ud af det. Der har nemlig været tid til nytænkning.

Når Kulturmødet vender tilbage til sommer bliver det derfor med ungdomsorganisationen Ung Kult i spidsen for hele ungeområdet.

– Vores camp de sidste 2 år har bundet i en ekstrem kærlighed til Kulturmødet, og da coronaen satte en stopper for det, så vi ingen anden udvej end at skabe vores egen lille miniversion, dog udelukkende med fokus på kunst og kultur for, med og af unge, fortæller Malte Houe, formand i Ung Kult.

Han glæder sig over, at Kulturmødet Mors har rakt armene ud og tilbudt en sammensmeltning. Også Trine Bang, direktør fr Kulturmødet Mors, er glad for det nye samarbejde:

– For tre år siden satte vi særlig fokus på, at lokale unge i langt højere grad skulle tage aktivt del af Kulturmødet. Ind ad døren trådte nogle entreprenante unge fra Ung Kult. Det her er kulminationen af et efterhånden langt samarbejde, hvor jeg virkelig synes de unge fuldstændigt selv viser, hvor langt man kan komme med ungekultur på Mors. Det er imponerende og vi er heldigvis først lige begyndt, fortæller hun.

Ungeområdet i år kommer igennem lidt af en kulturel omstrukturering. Det indebærer blandt andet et øget fokus på Stand-Up, samt flere workshops, der forhåbentligt bidrager til en mere kulturelt engageret ungdom.

I praksis kommer det nye ungeområde til at ligge i forlængelse af den allerede eksisterende kultur-plads på Gasværksvej, og altså ikke det tidligere “Ungefjorden”.

Kulturmødet Mors finder sted 25.-27. august.

Foto. Ung Kult

Forfatter

Related posts

Top