Pigen med bomberne: Lokale teenagere medvirker i gæstespil

14 lokale piger i alderen 14-16 år medvirker i det næste gæstespil, som besøger Limfjordsteatret 2. og 3. november: ”Pigen med bomberne” af den kontroversielle og prisvindende instruktør Tue Biering.

Pigen med bomberne er naboens datter. Hun er den pige, vi alle synes at kende, som sidder og planlægger at bombe sin skole og et storcenter. Hun kommer pludseligt fra en blind vinkel. Ingen kunne forudse det og nu prøver alle at forstå og forklare.

Den anmelderroste forestilling bygger på fragmenter af mange forskellige historier om en pige. Men det er ikke svært at få associationer til Kundby-pigen, som i 2017 blev idømt otte års fængsel for at have planlagt to bombeaktioner. Forestillingens egentlige hovedperson er dog ikke pigen, men alle os andre, der prøver at forstå hende. For hvad sker der med os, når vi mister orienteringen og skal frygte det, vi troede var allermest trygt og ufarligt?

– En del af konceptet er, at der medvirker lokale piger i forestillingen, som får en tavs med vigtig rolle. Vi har lavet aftale med 14 unge piger fra Mors, Thy og Salling, som går eller har gået på vores teaterskole, talenthold, sommerskole eller gymnasiets Drama A, fortæller Limfjordsteatrets leder, Gitta Malling.

Pressefoto

”Pigen med bomberne” opføres mandag den 2. november om aftenen og igen om formiddagen tirsdag den 3. november med efterfølgende ”eftersnak” i caféen med forestillingens professionelle skuespillere. De 14 teenagepiger skal møde ind med en negativ corona-test til workshop med det professionelle tagercompagni inden første forestilling. Der skal ti på scenen til hver forestilling, og alle kommer til at spille med mindst én gang.

Forestillingen er en co-produktion mellem Teatret st tv og Mungo Park Allerød, instrueret af Tue Biering, der med ”Dark Noon” og de Reumert-vindende successer ”ROCKY!” og ”IMOD ALLE ODDS” regnes for en af de mest genrebrydende og eksperimenterende instruktører herhjemme.

Forestillingen spiller mandag 2. november kl. 19.30 og igen tirsdag 3. november kl. 11.00.

Forfatter

Related posts

Top