Blodig afgangsforestilling på Limfjordsteatret

Ti unge talentelever fra Limfjordsteatrets Akademi for Scenekunst har hen over sommeren arbejdet intenst på deres afgangsforestilling sammen med instruktør Asger Kjær, der som uddannelsesansvarlig har fulgt eleverne tæt gennem to år.

”Folkesagn” er titlen på afgangsforestillingen, der har undertitlen ”- Tag jer i agt for trolden”. Der er tale om et grumt eventyr, et horror-sagn, skrevet af den prisbelønnede dramatiker Alexandra Moltke Johansen. En fortælling med en baby forladt i skoven. Med en trold så stor som et bjerg med øjne som to lyseblå søm. Og med elverpiger, der længes efter boller og rosiner, mor og babyer, retfærdighed og kærlighed.

– Vi sætter som sædvanlig alle sejl til for at skabe en professionel afgangsforestilling med vores dimitterende talenthold. Vi har hyret en dygtig dramatiker til at skrive forestillingen specielt til dem, og det er teatrets professionelle team, der står bag scenografi, lys, lyd og kostumer, siger Limfjordsteatrets direktør Gitta Malling.

– Manuskriptets forfatter, Alexandra Moltke Johansen, er kendt for sin dramatiske vildskab, for at hente inspiration fra sagn og eventyr, og bruger ofte naturen som noget ustyrligt og farligt; noget vi ikke selv er herre over. Jeg tør godt love, at det bliver både grumt og teater-blodigt – men også med indbygget humor, siger Gitta Malling.

– Der plejer at blive rift om pladserne, så jeg kan kun opfordre til, at man skynder sig at bestille billetter, tilføjer hun.

De koster 50 kr. inkl. bestillingsgebyr. Efter sidste forestilling afholdes dimission med taler og uddeling af eksamensbeviser og herefter er de ti talenterelever klar til at flyve fra reden.

Den 6. september afholder Limfjordsteatrets Akademi for Scenekunst optagelsesprøve til næste talenthold: Årgang 2022-2024.

”FOLKESAGN – Tag jer i agt for trolden” opføres på Limfjordsteatret 10.-12. august kl. 19:30 samt 13. august kl. 14:00 med efterfølgende dimission.

Foto: Jamal Mekdad

Forfatter

Related posts

Top