Oplev Hamlet under åben himmel

Den seneste måned er publikum strømmet til Ørstedsparken i København for at opleve Shakespeares ”Hamlet” for fuld udblæsning.

Tirsdag den 28. juni kl. 18:30 kommer den farverige og anmelderroste forestilling fra Folketeatret og ensemblet Shakes til Thisted, hvor den opføres på plænen bag Thisted Kirke.

– Vi har i flere år haft lyst til at få Shakes til området. Men det er svært, da de kun laver ganske få forestillinger uden for København. Derfor er vi rigtig glade for, at vi har kunnet gå sammen med Thisted Teaterkreds om at løfte opgaven, siger Limfjordsteatrets direktør, Gitta Malling.

Siden 2016 har Folketeatret i København og Shakes samarbejdet om at servere gratis Shakespeare i gadehøjde, og har samlet tusinder af publikummer i Ørstedsparken. Shakes betegner sig selv som et kollektiv af kunstnere, der vil gøre Shakespeare folkelig og tilgængelig for alle ved at fusionere Shakespeare-traditionen med alskens pop, mode og slang.

I Shakespeares ånd
Ifølge Jyllands-Posten er det lykkedes til fem fuldfede stjerner og anmelderen skriver:

”Det uhøjtidelige og tilgængelige udtryk er formentlig mere i Shakespeares ånd end den gravkammerstemning, som stykket ofte præsenteres i”, skriver avisen.

Shakes har i år samlet sit hidtil yngste hold, som med instruktørerne Thomas Hwan og Mads Riisom har taget Shakespeare-klassikeren under kærlig behandling: ”Hamlet – et smertens ikon – som en anden David Bowie eller Lady Gaga. En selvvalgt outsider, der vender op og ned på alting, fordi alting har vendt op og ned på ham”. Fra Folketeatret lyder det, at de kaster sig ud i ”et rent flamboyant Shakes-attack uden livrem”.

– Vi synes, det er et festligt og spændende koncept, og håber folk vil pakke madkurven og komme om på plænen bag ved byens kirke og få en oplevelse udover det sædvanlige, siger Thomas Munk, formand for Thisted Teaterkreds.

De medvirkende skuespillere er Ari Alexander, Tue Lunding, Sofia Čukić og Niels Dampe.

Forestillingen er ganske gratis, varer 70 minutter – og der kræves ingen tilmelding.

Foto: Gudmund Thai

Forfatter

Related posts

Top