Efter lokal kritik: Plejehjemsrestriktioner tages op i Folketinget

– Jeg er dybt rystet over, at der ikke bliver løsnet noget mere op.

Sådan udtalte Henning Sørensen (V), der er formand for Socialudvalget i Morsø Kommune, forleden til LimfjordUpdate.dk, da Sundheds- og Ældreministeriet offentliggjorde en gradvis genåbning i forhold til besøg på bl.a. landets plejecentre.

Nu er kritikken fra Mors nået til Christiansborg og den lokalvalgte Torsten Schack Pedersen (V).

Med afsæt i Henning Sørensens frustration over, at de ældre på Morsø kommunens plejehjem stadig ikke kan få indendørs besøg fra pårørende, tager Torsten Schack Pedersen nu spørgsmålet videre til sundhedsminister Magnus Heunicke.

Ubegribeligt
Ifølge Torsten Schack Pedersen, der er valgt i Thisted-kredsen, er der i regeringens genåbningsplan ikke taget højde for lokale og regionale forskellige i antal smittede, hvilket undrer ham, når man netop har haft det lokale og regionale for øje tidligere eksempelvis i forhold til offentligt ansattes mødetider:

– Regeringen har lavet regionale forskelle i forhold til, hvornår offentligt ansatte skal møde ind på arbejde. Der er forskel på om man må sove i en hotelseng i København eller i resten af landet. Så er det mig ubegribeligt, hvorfor der ikke også kan gøres forskel på, hvilke besøgsrestriktioner der gælder i de områder af landet, hvor der er corona og de steder, hvor der ikke har været konstateret coronasmittede i flere uger, lyder det fredag eftermiddag fra Torsten Schack Pedersen.

Derfor rejser han spørgsmålet til Sundhedsministeren i Folketingssalen:
.

.

LÆS OGSÅ:

Socialudvalgsformand har mistet tålmodigheden med regeringen

Foto: Katja Holm

Forfatter

Related posts

Top