Socialudvalgsformand: – Jeg er dybt rystet

Beboere og patienter på plejehjem og hospitaler kan ifølge nye retningslinjer få indendørs besøg af en til to faste personer, hvis det ikke kan foregå udendørs fra imorgen.

Det oplyste Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse i går.

Men selvom der er tale om lempelser af restriktionerne på området, så er det stadig langt fra godt nok, hvis man spørger Henning Sørensen (V), som er Socialudvalgsformand i Morsø Kommune.

– Jeg er dybt rystet over, at der ikke bliver løsnet noget mere op. Det er deres hjem, og privat område er ukrænkelig ifølge vores grundlov. Hvor længe vil vores folketing holde os i fangegreb? – For det tangerer jo derhen i forhold til at komme på besøg på vore institutioner, raser Henning Sørensen.

Så sent som i fredags langede han i et læserbrev kraftigt ud efter regeringen:

– For mig er tålmodigheden ikke længere til stede, fordi der ikke længere er sundhedsfagligt belæg for ikke at lukke op, lød det blandt andet fra Henning Sørensen.

Han understreger dog, at medarbejderne i Morsø kommune følger de retningslinjer som de bliver pålagt af regeringen og myndighederne:

– Det bakker jeg selvfølgelig op om, slutter Henning Sørensen.

På grund af smittefaren for coronavirus har der siden marts været begrænsninger for besøg på plejeboliger, plejehjem aflastningspladser.

Begrænsningerne har også omfattet sygehuse, herunder de psykiatriske klinikker og afdelinger.

LÆS OGSÅ:

Socialudvalgsformand har mistet tålmodigheden med regeringen

Foto: Morsø Kommune

Forfatter

Related posts

Top