Corona-krisen skal arkiveres og på museum

Der skrives historie i disse dage.

Udbredelsen af corona-virusset har skabt omvæltninger i vores daglige liv og en krise i både det danske og internationale samfund. Og det i en sådan grad som de færreste for få uger siden kunne have forestillet sig.

Derfor er der heller ingen tvivl om, at vi lige nu gennemlever en tid, som der i fremtiden vil blive set tilbage på som et helt særligt tidspunkt i både Danmarks- og Verdenshistorien.

Museum Mors og Morsø Lokalhistoriske Arkiv ønsker som resten af landets museums- og arkivinstitutioner derfor, at indsamle genstande, dokumenter, fotos og fortællinger fra corona-krisen, så fremtidens historikere, arkivbesøgende og museumspublikum kan blive klogere på, hvordan morsingboerne reagerede på omvæltningerne og oplevede denne helt specielle tid.

– Museet og arkivet er på udkig efter både de store og de små fortællinger og genstande i forhold til vores indsamling. Der kan både være tale om korte eller lange beretninger fra dagligdagen, nedskrevne tanker om den tilstand, vi befinder os i, butikkernes skilte, der angiver maks. antal kunder i butikken, en tom flaske håndsprit, takeaway-indpakning fra øens restauranter og caféer, billetter til aflyste arrangementer, et hjemmelavet skoleskema fra børnenes hjemmeskoler, fotos af udendørs fødselsdage med ekstra lang afstand mellem de få gæster, invitationer til aflyste konfirmationer m.m. Alt kan have relevans, så længe det har en eller anden forbindelse til den coronakrise, vi står midt i, står der i en fælles pressemeddelelse.

Museum Mors og Morsø Lokalhistoriske Arkiv håber at rigtig mange morsingboer har lyst til at deltage i denne på alle måder historiske nutidsindsamling og vil hjælpe til med at bidrage til øens fortsatte historieskrivning.

– Både museet og arkivet behandler naturligvis personoplysninger i henhold til persondataloven. Ønsker man at være anonym, er dette naturligvis også helt i orden. Man må dog gerne lige skrive sin alder og sit køn.

Fortællinger og fotos fra corona-hverdagen på Mors kan sendes til Morsø Lokalhistoriske Arkiv på mail: mla@museummors.dk.

Ligger man inde med genstande med relation til corona-tiden, som man gerne vil donere til museet, når det igen kan lade sig gøre, må man meget gerne henvende sig til museumsdirektør Anders Have Espersen på anders.have@museummors.dk eller samlingsinspektør Sanne Christensen på sanne.christensen@museummors.dk

Forfatter

Related posts

Top