Sommerferie i familiens tegn på Museum Mors

Museum Mors skruer i den grad op for familieaktiviteterne på alle afdelinger, når sommerferien skydes i gang.

På Fossil- og Molermuseet er der fra uge 27 til uge 32 skruet gevaldigt op for antallet af de meget populære fossiljagter. Man kan nu komme afsted på en guidet fossiljagt alle hverdage både klokken 11 og klokken 14.

Fossiljagten foregår i museets helt egen, fascinerende molergrav, hvor børn og voksne under kyndig vejledning kan gå på jagt efter 55 mio. år gamle fossiler og måske finde det næste danekræ. Fossiljagterne er selvfølgelig gratis, når der er løst billet til museet.

Fossil- og Molermuseet forventer stort rykind i sommerferien, og med museets helt nye, store parkeringsplads skulle der gerne være plads til alle.

Munkehave med kampplads på Dueholm Kloster
Det smukke, gamle Dueholm Kloster, der huser øens lokalhistoriske museum, bliver fra uge 27 til uge 31 centrum for et væld af børneaktiviteter og familiehygge. De seneste par års populære Munkehave vender tilbage i endnu større format og med endnu flere aktiviteter end tidligere.

Med udgangspunkt i to hyggelige telte, der udgør Munkehavens hovedkvarter, byder den flotte have ved det gamle Johanniterkloster på sjov, hygge og fordybelse inspireret af de munke, der mellem 1370 og 1536 huserede på Dueholm Kloster.

Haven rummer blandt andet bålfade, hvor man kan lave sit eget fladbrød, en lille urtehave, hvor man kan blive klog på middelalderens lægeplanter og aktiviteter såsom flettehjul og ransel-syning.

Der er også indrettet en kampplads, hvor børnene med hjelm og sværd kan modtage kamptræning. Når man har fået pusten, er der mulighed for at prøve at skrive med fjer og usynligt blæk, mens man ligeledes kan farvelægge sit helt eget ”Bestarium”, et lille hæfte med fabler om særligt mytologiske dyr fra middelalderen.

For et lille beløb er det muligt at erhverve sig et flot middelalderligt afladsbrev, som man selv kan sætte lakstempel på. Lakken fremstiller man selvfølgelig selv i Munkehaven.

Hver mandag og fredag er der programsatte familierundvisninger i de lokalhistoriske udstillinger på Dueholm Kloster, mens der tirsdag, onsdag og torsdag er særlige middelaldertemaer i Munkehaven. Her kan man blandt andet blive klogere på ”Slim, blod og galle”, ”Den store verden” samt ”Dyr og mærkelige væsener”. Munkehaven er åben alle hverdage mellem klokken 11 og 15 og er gratis at deltage i, når entréen er betalt.

Skattejagter
I sommerferien kan Dueholm Kloster desuden byde på to spritnye skattejagter. De mindste kan på egen hånd prøve ”Klosterjagten”, hvor det handler om at have øjnene med sig, når de går på jagt efter genstande i udstillingen, mens de lidt større eller hele familien kan løse de mange gåder og spørgsmål i ”Legenden om herremandsspøgelset”, der bringer dem rundt i klostrets gamle hovedbygning.

Støberimuseet i Nørregade vil også gerne bidrage til, at familien får en god sommerferie på Mors. Hver mandag og tirsdag fra uge 27 til 31 kan man således prøve kræfter med at støbe tin i de stemningsfyldte lokaler på det gamle jernstøberi. Børnene (og de voksne) må selvfølgelig tage deres støbte figurer med hjem.

Alle museets tre afdelinger har hele sommerferien åbent alle dage fra klokken 10 til 16. Enkeltbilletter koster 70 kr. stykket, mens man kan købe en fællesbillet til alle afdelinger til blot 100 kr. Børn og unge under 18 år kommer naturligvis gratis ind på Museum Mors.

Forfatter

Related posts

Top