Borgmesteren på banen: Derfor stemte V nej til julemarked

Er Venstre gået fra snøvsen?

Det spørgsmål blev stillet i et læserbrev, som vi bragte her på siden i weekenden. Baggrunden for spørgsmålet er, at alle Venstre’s fire medlemmer -og dermed flertallet- i udvalget for Børn, Kultur og Turisme i Morsø Kommune stemte nej til at støtte et nyt, bynært julemarked i Nykøbing med 80.000 kroner fra Udviklingspuljen.

Afslaget blev modtaget med stor skuffelse af Anders Have Espersen, der er direktør for Museum Mors, der har taget initiativ til det nye julemarked, som skulle udvikle sig til at blive en tilbagevende begivenhed, der med sin volumen skulle blive være et fyrtårn i forhold til at udvikle og cementere Nykøbing som en ”juleby” med masser af julehygge.

– Lige nu er vi gået i tænkeboks i forhold til, om det nye bynære julemarked bliver til noget, og om der er nogle alternative økonomiske muligheder i forhold til, at det alligevel kan etableres, lød det fra museumsdirektøren i sidste uge.

Hverken Caroline Amalie Holm, Tage Andersen, Henrik Kristensen eller Peter Therkildsen er vendt tilbage på redaktionens spørgsmål om hvorfor, de valgte at stemme nej til at støtte opstarten af julemarkedet med penge fra Udviklingspuljen.

Men nu tager borgmester Hans Ejner Bertelsen (V) bladet fra munden, og udtaler følgende på vegne af hele Venstre’s gruppe:

– Forslaget om et julemarked i Nykøbing er godt, men når vi ikke kunne stemme for forslaget forleden skyldes det at vi finder det uheldigt, at man ikke inddrager Skarregård i markedet, begynder han.

Skarregård, som indtil årsskiftet var en del af Museum Mors, har i mange år arrangeret et velbesøgt julemarked – og derfor bør den nye forening bag, involveres i et samarbejde med et eventuel fremtidigt julemarked inde i byen:

– Det har været ”deres” gennem mange år og når de nu skal ”stå på egne ben” finder vi de burde indtænkes i et nyt julemarked, fortsætter Hans Ejner Bertelsen inden han tilføjer:

– Vi vil anmode om en ny sag, med mulighed for at finde en god løsning der tilgodeser alle parter, slutter han.

Borgmester Hans Ejner Bertelsen medvirkede tirsdag morgen i Den Bedste Morgen på Radio Limfjord. Hør hele interviewet her:
.

.

LÆS OGSÅ:

Er Venstre gået fra snøvsen?

 

Arkivfoto: Mors Handel

Forfatter

Related posts

Top