Er Venstre gået fra snøvsen?

Læserbrev af Britta og Carsten Kortegaard og Margit og Keld Kortegaard

Det er med stor skuffelse, at vi i referatet fra udvalgsmødet i Børne og Kultur og Turisme d. 15/6 kan læse at Venstre vil udnytte deres absolutte flertal til at forhindre et julemarked i Nykøbing.

Sogneråds politik er ok, og udviklende hvis man ikke har et absolut flertal, men det kan være direkte ødelæggende for samfundet når man har´ flertallet. De fire venstremedlemmer Charlotte Amalie Holm, Peter Therkildsen, Henrik Kristensen og Tage Andersen stemte imod et rigtig godt forslag fra Museum Mors om støtte på 80.000 kr. fra udviklingspuljen, til afholdelse af julemarked på Rådhustorvet.

Tage Andersen sidder i bestyrelsen for arbejdsgruppen på Skarregård, og vil selvfølgelig arbejde for at der bliver aktiviteter på Skarregård. Dette julemarked, som har været afholdt på Skarregård hvert år med stor succes, kan jo sagtens afholdes sideløbende med markedet i gågaden.

Vi vil på det kraftigste opfordre venstre til at genoverveje deres nej!

Der skal lyde en stor tak til Museum Mors, for at tage initiativ til dette tiltag i gågaden.

Der skal også lyde en stor tak, til Tore Müller – Socialdemokratiet og Ellen Phillipsen Dahl – Demokratisk Balance for at kunne se potentiale og udvikling i projektet.

Hvis en gågade, som den vi har i Nykøbing skal overleve på sigt, skal der nytænkning til og her vil julemarkedet være et kæmpe skridt i den rigtige retning. Tænk på hvor mange der drager på tur til Tyskland for at opleve et julemarked, hvis man bare kunne få en lille bid af den kage, ja så vil det være et kæmpe skridt i den rigtige retning.

Nu vi er ved tasterne, så skal der lyde en stor tak til Handelsstandsforeningen i al almindelighed og til Handelschef Lisbeth Thrysøe i særdeleshed -i yder en kæmpe indsats, som er nødvendig for at overleve i udkantsdanmark.

Hvis der er 7 virksomheder mere som er med på ideen, så har Museum Mors de 80.000 de mangler for at lave det julemarked, der vil give en duft af ”gluckwein”, æbleskiver – brændte mandler og masser af julehygge på Rådhustorvet i december.

Arkivfoto: Mors Handel

 

Forfatter
Tags
Top