Anderledes skoledag på Thy-Mors HF & VUC

De omkring 350 elever på Thy-Mors HF & VUC tager i dag fat på en skoledag, der ser noget anderledes ud end sædvanlig.

Planen er, at eleverne drager til stranden ved Bøgsted Rende i Thy, hvor dagens tema vil være ”Imagine – A Better World”.

Temadagen er en slags optakt til næste år, hvor Thy-Mors HF & VUC starter en ny linje med fokus på bl.a.  bæredygtighed op.

– Tanken med denne uddannelse er at fokusere på bæredygtighed, klima, naturforståelse og kreativitet, og uddannelsen skal bruge de ressourcer og kompetencer, som er til stede i Thy. Ligeledes er det planen, at undervisningen på den nye linje i større udstrækning skal flyttes væk fra skolen og ud på andre lokaliteter, herunder i naturen, fortæller HF-uddannelseskoordinator Lars Bo Majgaard.

– Dette giver vi vores nuværende elever en forsmag på i forbindelse med denne anderledes skoledag. Samtidig giver det os en mulighed for at indlede og opdyrke et samarbejde med nogle af de partnere, som vi håber at inddrage omkring den nye linje HF-Imagine, slutter han.

På stranden afvikles i forbindelse undervisningen idag forskellige aktiviteter:

– Strandrensning i samarbejde med Strandet i Vorupør.
– Bålmad i samarbejde med Vildmarksdage, Kresten Kronborg fra Madsmedjen, Thykassen ved Mille Lerche Kristensen, EventThy og vores studievejleder Susanne Birk.
– Naturpleje med Nationalpark Thy.
– Yoga som ledes af Anna Marie Madsen, Signe Frostholm og Karen Louise Erichsen.
– Kreative workshops ved “Stenstawler” Hans Kokholm Kjær, Thit Moses kunstner og tøjdesigner, træsnitning ved Vildmarksdage, Bente Boesen fra slowworks.
– Thomas Wolsing, kunstner, underviser og koordinator laver skulpturworkshoppen ”Det antropocæne”.
– Vandretur ved Bøgested Rende med naturvejleder fra Nationalpark Thy.
– Naturhoteller ved biologilærer Pernille Elleriis.
– Film og billeder ved mediefagslærer Emil Fuglsang Møller og projektleder Claus Jokumsen.

Arkivfoto: Thy-Mors HF & VUC

Forfatter

Related posts

Top