6.000 liter Thy Pilsner omdannes til håndsprit

Op mod 6.000 liter Thy Pilsner fra Thisted Bryghus omdannes de kommende dage til alkohol, der forarbejdes til håndsprit, som det danske sundhedsvæsen har så hårdt har brug for.

Det er Thisted Bryghus og Nordisk Brænderi, der til daglig fremstiller gin, i Fjerritslev, der er gået sammen om projektet.

– Vi er alle ramt af Coronavirussen. Men der er nogle, der virkeligt ramt og det er de syge og svagelige, der lige nu er indlagt til behandling på vores sygehuse. Men også de ældre på plejehjemmene og andre svage borgere for hvem Corona, kan være dødbringende, fortæller Anders Bilgram fra Nordisk Brænderi.

Det var ham, der fik ideen og med et telefonopkald til Thisted Bryghus, fik ideen vinger.

– Vi har en forpligtelse til som virksomheder at stå sammen med det offentlige i den her svære situation. Det her er så et område, hvor vi sammen med Nordisk Brænderi, kan gøre en forskel, slår Aage Svenningsen fra Thisted Bryghus fast.

Håndsprit klar i næste uge
Nordisk Brænderi er lige nu gang med at udvinde ren sprit af øllet fra Thy, og når alkoholen er trukket ud af øllet, bliver den kørt til et firma i Kolding, som i forvejen producerer håndsprit. Her bliver de sidste elementer til det færdige produkt tilføjet. Samtidig sikres det, at blandingsforholdene bliver som sundhedssektoren ønsker det.

Håndspritten fra Nordisk Brænderi og Thisted Bryghus leveres gratis til sundhedssektoren i løbet af næste uge, og hverken Thisted Bryghus eller Nordisk Brænderi tager sig betalt for deres produkter eller tid.

Thisted Bryghus og Nordisk Brænderi understreger, at det ikke nytter noget at ringe til de to virksomheder for at købe håndsprit. De kan nemlig ikke selv producere håndsprit, men blot udvinde den alkohol, der er den bærende del af fremstillingen af håndsprit.

Foto: Christian Kjeldsen

Forfatter

Related posts

Top