Yderligere støtte til pilotprojekt i ældreplejen

Forleden kunne vi berette, at Limfjordsteatret og Morsø Kommune har fået 250.000 kroner i støtte fra Den Jyske Kunstfond til et pilotprojekt i ældreplejen.

Nu bevilger Region Nordjylland yderligere 150.000 kroner til projekt ”Udsigt fra et plejecenter” som er et udviklings- og forskningsprojekt, der skal skabe øget livskvalitet på områdets plejecentre.

I et samarbejde mellem Limfjordsteatret, Morsø Kommune, to plejecentre, en social- og sundhedsskole samt en forsker skal det undersøges, hvordan man med virkemidler fra scenekunstens verden kan forbedre livskvaliteten for beboere på plejecentre.

Det er Limfjordsteatret’s pædagogiske afdeling der skal stå i spidsen for projektet:

– Vi er rigtig glade for endelig at have fået bevilget de nødvendige midler til pilotprojektet, så vi kan gå i gang allerede her i december måned, siger teaterleder Gitta Malling.

Ideen er udsprunget af Limfjordsteatrets tidligere projekt: ”Et hestehoved foran”, der blandt andet handlede om at få øens ældre borgere til at fortælle historier fra gamle dage.

– Vi kunne se, hvordan man med nogle af de redskaber, vi benytter inden for scenekunsten, kan vække sanserne, lokke minder frem og fremme fortælleglæden. Det er noget af det, vi gerne vil arbejde videre med og udvikle igennem dette projekt, siger Gitta Malling.

Støtten fra Region Nordjylland betyder, at der i projektet nu kan inddrages yderligere to plejecentre i Thisted og Mariagerfjord kommuner.

Forfatter

Related posts

Top