Projekter på Mors og i Thy modtager støtte fra kunstfond

Den Jyske Kunstfond, som er den ene af de Regionale Kunstfonde, har netop uddelt den anden runde af puljemidler. Kunstfonden har valgt at støtte i alt 29 stærke og visionære projekter, der vil bidrage til at styrke kulturelt iværksætteri i Jylland.

To lokale projekter har modtaget 300.000 kroner til sammen i støtte fra Den Jyske Kunstfond.

Et af projekterne er Bunkerbio i Thy der er blevet støttet med 50.000 kroner. Bunkerbio er en aften med film, som bliver projekteret op på eksempelvis en bunker i surferparadiset i Klitmøller. Om dagen vil der være kunst skabt af lokale fra Thy, men der skal også skabes borgerinddragende kunst i fællesskab med en kunstner. Formålet med projektet er at skabe et kunstnerisk tiltag i et område, som ikke byder på mange kunstneriske tiltag, og hvor man kan være sammen om kunsten i naturen.

Det andet projekt der har modtaget støtte er “Udsigt fra et plejecenter” som Limfjordsteatret står bag.

Projektet har til formål at bringe oplevelser til beboere, pårørende og medarbejdere på plejecentre i kommuner i lokalområdet. Samtidig ønsker man at undersøge, om der er grundlag for i tæt samarbejde mellem partnerne at udvikle nye tiltag og metodikker inden for plejesektoren med afsæt i scenekunsten.

Foto: Jamal Mekdad

Forfatter

Related posts

Top