Weekendsne på vej: Risiko for snestorm

Allerede fredag aften og natten til lørdag bliver Danmark ramt af et snevejr, som kan give op til ti centimeter sne til Nordjylland. Og søndag har flere prognoser et endnu større snevejr, som måske kan blive til regulær snestorm.

Sneen falder en del både i nat og igen fra lørdag aften, men i dagtimerne lørdag vil der falde sne, dog i mindre mængder de fleste steder. Da det er løs frostsne de fleste steder, kan der lokalt komme snefygning med en frisk vind fra sydøst. Frem til mandagen vil der falde mellem 5 cm og 25 cm sne, skriver DMI.

Prognose fra ECMWF med samlet snemængde frem til tirsdag morgen. Dele af Danmark har over 25 cm sne. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Risiko for ekstremt glatte veje
Fredag aften og natten til lørdag ventes en front at bevæge ind over landet fra vest og nordvest sammen med et lavtryk. Det betyder, at der i fronten falder en del nedbør mest som sne. Fronten forsøger at fortrænge den kolde sydøstlige luftstrøm, der råder over Danmark, og det ser ud til, at det lykkes i den sydvestlige del af landet. Stedvis i Jylland kan sneen gå over isslag.

Søndag bevæger et nyt lavtryk sig frem mod det sydlige Danmark, og det kan give en del sne og blæst. Det er dog meget usikkert hvilke bane det tager. Går lavtrykket en lidt mere nordøstlig og nordlig bane, kommer nedbøren mest som regn eller slud. Landet kan også blive delt, så det er den nordlige og østlige del af landet, der får mest sne og fygning, mens den sydvestlige del får tøvejr med regn, slud og tøsne.

Kilde: DMI

Forfatter
Tags ,

Related posts

Top