Morsø Kommune sender stor tak til sne-beredskabet

Snerydning og saltning af veje -eller mangel på sammen – har i både Thy og på Mors været et varmt emne efter sidste uges snestorm.

Mange mener, at kommunerne var alt for lang tid om at aktivere det kommunale sneberedskab. I en tak til sneberedskabet, som Morsø Kommune, har sendt ud via de sociale medier, står der at der blev saltet allerede inden den første sne faldt.

– Det gør man rent teknisk, så salten ikke bliver kørt hård og sidder fast i vejene, er meldingen.

Ekstremt tilfælde
Og da sneen så endelig kom, faldt den i store mængder i en sådan grad, at flere biler og busser endte i grøften ligesom lastbilerne havde svært ved at forcere selv de mindste stigninger.

– Det var et af de mest ekstreme tilfælde de seneste mange år, skriver Morsø Kommune på sin facebook. I opslaget sendes en stor tak til at de, som kæmpede for at holde kommunens veje fri for sne.

– I gav ikke op og gjorde alt, hvad I overhovedet kunne, med det der var til rådighed. I kørte på veje, som I heldigvis kender godt, for det er mildest talt utroligt risikabelt at køre i snestorm og så med mørke oven i meget af tiden, står der i takken fra kommunen.

Hjælp fra vognmænd, maskinstationer og private
Da snestormen var værst, var der over 26 enheder/folk med køretøjer i gang. Det er dobbelt så mange end hvad der plejer, når der skal saltes og langt ud over kommunens egne mandskabsressourcer.

– Det var kun muligt fordi vognmænd, maskinstationer og andre på vinterkontrakt også knoklede.

Morsø Kommune takker også alle private, som mens snestormen rasede, hjalp til med at rydde vejene i lokalsamfundet.

– Det er en ekstra stor hjælp under så stort et pres.Et kæmpe skulderklap til jer alle for den kæmpe indsats, skriver kommunen.

LÆS OGSÅ:

– Morsø Kommune gjorde mest

Arkivfoto: Presse-fotos.dk

Forfatter

Related posts

Top