– Morsø Kommune gjorde mest

Rigtig mange biler endte i grøften, da sidste uges snestorm fejede ind over Nordvestjylland.

Samtidig kneb det for lastbilerne med at finde vejgreb og selv de mindste stigninger virkede pludselig som de højeste bjerge. Samtidig blev flere busser af de kraftige vindstød skubbet af vejene.

Hos Morsø Bustrafik, som kører i både Thy og på Mors, indstillede man relativt tidligt kørslen.

– Dem, der havde fået passagerer med kørte selvfølgelig ruten færdig, men efter afsætning blæste de (busserne, red.)i grøften, fortæller driftsleder Martin Haar Josefsen.

I alt 9 busser uden passagerer blev skubbet af vejen i løbet af onsdagens uvejr. To af busserne blev skadet mens resten efter en vask atter var køreklar. De sidste busser blev trukket op i løbet af fredagen.

Politiet ude med kritik
Midt- og Vestjyllands Politiet var i forbindelse med de mange glatføreuheld i kredsen ude at kritisere de mange bilister, som ikke havde fået skiftet til vinterdæk i tide.

Artiklen fortsætter under galleriet

–  Det kan godt undre, men sådan er det hver eneste gang: Når der kommer sne første gang, så skal folk til at skifte dæk, udtalte politikommissær ved lokalpolitiet i Thisted Jørgen Jensen i torsdags.

Kritikken var dog ikke målrettet Martin Haar Josefsens busser, som alle enten var udstyret med vinter- eller helårsdæk.

– Det var vindstød der, smed busserne ved siden af vejen. Dem, der smuttede ved siden af vejen var på vinter dæk understreger han.

Morsø Kommune gjorde mest
Han oplevede samtidig, at Morsø Kommune var hurtigst og bedst i forhold til at få ryddet vejene for sne.

– Thisted kommune gjorde intet før kl. ca. 13 på de små veje. Derfor valgte jeg at stoppe kørslen i Thy først.

Alle busserne, inkl. skolebusserne, var aflyst i torsdags. I fredags blev driften genoptaget, selvom der blev kørt med forsinkelser.

Forfatter

Related posts

Top