Vorupør får et livreddertårn

Når dagene atter bliver lange og lyse, feriesæsonen begynder, og børn og voksne igen trænger til en dukkert ud for Nr. Vorupør, vil der blive holdt godt øje med dem.

TrygFonden Kystlivredning rykker nemlig ind på stranden med livreddertårn, redningsudstyr og gode baderåd.

– Vores livreddere går snart i gang med at forberede sig på sommerens udfordringer og ser frem til at skabe trygge rammer for strandens gæster og klæde dem på med en masse brugbar viden om, hvad man skal være opmærksom på, når man er i eller ved vandet, siger programchef for sikkerhed i TrygFonden, René Højer.

Thisted Kommune ser frem til sommerens samarbejde.

– Det er et rigtig fint tiltag med professionelle livreddere, der kan være med til at øge sikkerheden og trygheden for de mange, der bruger vores fine strande, siger Esben Oddershede, formand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget i Thisted Kommune.

Op til sæsonstart vil TrygFondens velkendte rød- og hvidstribede livreddertårn blive sat op.

Tårnet kommer til at fungere som livreddernes arbejdsplads og vil indeholde alt det livsvigtige udstyr, som livredderne har brug for – herunder rescueboard, hjertestarter og andet førstehjælpsudstyr. Udover decideret livreddende indsatser vil livredderne også kunne hjælpe med almindelig førstehjælp og viden om forebyggelse af drukneulykker.

Første strand i Thy
Det er første gang, at en strand i Thisted Kommune kommer med i TrygFonden Kystlivredning.

Ifølge Esben Oddershede er der brug for den indsats i en tid, hvor flere og flere holder ferie i Thy og andre steder ved Vestkysten. For havet kan være en vild badeoplevelse.

– Vi har sommetider set, at badegæster har undervurderet havets kræfter. Nu, hvor vi får livreddere i Vorupør, kan vi sende folk mere trygt ud i bølgerne, siger Esben Oddershede.

Den nye aftale med Thisted Kommune løber foreløbigt i ét år. Kommunen står for at sætte livreddertårnet op, tage det ned og opbevare det uden for sæsonen, ligesom kommunen skal sørge for overnatning til livredderne.

TrygFondens kystlivreddere er på stranden fra den 25. juni til den 18. august.

Foto: respektforvand.dk

Forfatter

Related posts

Top