Sidste uge med livreddere på stranden i Vorupør

Skolerne er begyndt, og de fleste er vendt tilbage til hverdagen efter sommerferien.

Men badevandet er de fleste steder stadig lunt, og derfor er livredderne fra TrygFonden Kystlivredning fortsat på strandene i den kommende uges tid. En af de strande, hvor der sommeren igennem har været livreddere til stede er den i Vorupør.

Børneinstitutioner, skoler og andre, der har lyst til en svømmetur, opfordres til at kigge forbi.

– Alle er velkomne til at kigge forbi og få en snak med livredderne, og vi har stadig aktivitetshæfterne ”Håndbog for små livreddere”, som børnefamilier, institutioner og skoler kan komme forbi tårnene og få, så børnene kan løse sjove opgaver og tale om badesikkerhed med de voksne, fortæller Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden.

Aktionstallene for livredderne i Vorupør viser, at der i sidste uge blev udført 5 førstehjælpsaktioner, 6 forebyggende aktioner og 220 oplysende indsatser.

Førstehjælpsaktioner dækker over eksempelvis snitsår, skader efter møde med brandmænd, bistik, forstuvninger og dehydrering.

Forebyggende indsatser er situationer, hvor livredderne har været ude i vandet for at advare folk, der eksempelvis har taget en luftmadras/gummibåd/badedyr med i vandet ved fralandsvind, eller få dem til at svømme tættere på land.

Oplysende indsatser er hvor livredderne har været i kontakt med badegæster om fx de lokale forhold på stranden, de fem baderåd, og hvad man skal være opmærksom på i vandet.

Livredderne er på stranden frem til og med den 18. august.

Foto: TrygFonden

Forfatter

Related posts

Top