To børn taget af strømmen – livreddere kommer med opråb

En potentielt farlig situation udspillede sig i sidste uge på vandet ud for stranden i Vorupør.

Her bemærkede livredderne to børn på vandet, som signalerede at de havde brug for hjælp. De var blevet revet med af strømmen, som løber langs med kysten.

En livredder sprang ud på vandet på sit rescue board og nåede frem til børnene, som i mellemtiden havde fået hjælp af en surfer. Livredderen fik børnene over på boardet og bragte dem sikkert ind til land, hvor deres far også assisterede. Da børnene var i god behold, fik de alle sig en snak om strøm og flydemidler.

Episoden får nu livredderne til at komme med en klar opfordring til voksne om at huske at holde godt øje med børnene, når de bader. Allerbedst er det at gå med i vandet, så man er tæt på, hvis børnene kommer i vanskeligheder – og så skal luftmadrasser og badedyr blive på land i fralandsvind.

– Heldigvis kom alle børnene tilbage på land i god behold, men det viser, hvor hurtigt hyggelig leg i vandet kan ændre sig til alvor, siger Lasse Serup Jensby, driftsleder i TrygFonden Kystlivredning, og fortsætter:

– Det sikreste er at gå i vandet med børnene, så du er lige ved siden af, hvis de fx pludselig skulle blive væltet omkuld af en bølge, eller hvis de kommer til at svømme for langt ud, så de ikke længere kan bunde. Når du bader sammen med dine børn, får du også en bedre fornemmelse af, hvad de kan og tør i vandet. Så kan du samtidig være med til at motivere dem til at blive endnu bedre til at svømme eller dykke, så de rykker deres grænser og bliver mere sikre i vandet.

De fleste forældre er gode til at passe på deres børn på stranden. Men livredderne oplever også forældre, der bliver på land, mens børnene bader, og har opmærksomheden end andet sted end på børnene i vandet.

Pressefoto: Trygfondens Kystlivredning

Forfatter

Related posts

Top