Vaccinerede på frivillig ordning kan søge erstatning ved skader

Fra i dag træder den såkaldte tilvalgsordning i kraft, der gør det muligt at modtage en coronavaccine uden for vaccineprogrammet.

Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Med ordningen kan man vælge vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, som ikke indgår i programmet, da de udgør en meget lille risiko for alvorlige bivirkninger.

– Dermed vil det snart være en reel mulighed for den enkelte borger at tilvælge en hurtigere vaccination, end man vil kunne få igennem vaccinationsprogrammet, udtaler sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Personer, der bliver vaccineret under ordningen, vil dog stadig have mulighed for at søge erstatning, hvis de oplever skader som følge af vaccinationen. Også selv om de er fuldt ud informeret om risikoen ved vaccinerne, skriver Ritzau.

Det fremgår af vejledningen om tilvalgsordningen, der er offentliggjort på retsinformation.dk og underskrevet af Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm.

Vaccination med Covid-19-vacciner uden for vaccinationsprogrammet vil ligesom de øvrige vacciner være gratis for borgerne, men til forskel for det generelle vaccinationsprogram skal der foretages en individuel lægelig konsultation og ordination forud for vaccinationen.

Lægen skal desuden give borgeren en særligt udførlig information om vaccinerne i tilvalgsordningen.

Forfatter

Related posts

Top