V: Nej til begrænsninger i sommerhusudlejning

Hvis det står til Erhvervsstyrelsen og dermed regeringen, så skal antallet af uger, som danske sommerhusejere må udleje deres sommerhuse om året, reduceres markant.

Årsagen til Erhvervsstyrelsens forslag kommer på baggrund støjklager. Der skulle angiveligt være en del støj i forbindelse med sommerhusudlejninger, og derfor vil man gøre udlejningsperioden kortere. Det skriver TV2 Nord.

Forslaget, som er sendt i høring, bliver dog ikke bakket op af Venstre:

– Venstre siger klart nej til regeringens forslag om begrænsninger i sommerhusudlejningen, udtaler Venstre’s erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen, som er valgt i Thisted-kredsen.

– Det er fuldstændig uforståeligt, at regeringen midt i en coronatid vil spænde ben for sommerhusudlejningen i Danmark. Regeringens forslag vil svække turisme, omsætning og beskæftigelsen i vores sommerhusområder og landdistrikter, lyder det fra Torsten Schack Pedersen.

Kollerup kaldt i samråd
I dag må man udleje sit sommerhus 41 uger om året, men regeringen vil nu skære ned til 35 ugers udlejning.

Her mener erhvervsordføreren fra Venstre, at man med fuldt overlæg går ind og begrænser sommerhusejere og udlejningsbureauers mulighed for indtjening i en i forvejen svær tid. Det mener han, er den forkerte vej at gå og er udtryk for en uansvarlig erhvervspolitik fra regeringen. Torsten Schack uddyber:

– Det her går stik imod den store indsats der har været lagt igennem flere år for at fremme sommerhusudlejning og tiltrække flere turister til Danmark. Jeg frygter at det også vil afspejle sig i lavere omsætning og færre arbejdspladser i Nordjylland..

Venstre har sammen med De Konservative kaldt erhvervsminister Simon Kollerup i samråd om sagen. Samrådet afholdes den 22. oktober.

Foto: Katja Holm

Forfatter

Related posts

Top