Klar opfordring fra Torsten Schack: – Stem ja!

Med mindre du har allerede har brevstemt er det i morgen, at der skal sættes ét kryds ved folkeafstemningen i forhold til en evt. afskaffelse af det danske EU-forsvarsforbehold.

Tidligt tirsdag morgen havde det lokalvalgte folketingsmedlem Torsten Schack Pedersen (V) sammen med flere partifæller taget opstilling i Vildsund. Med sig havde de ét budskab: Stem ja.

For Torsten Schack Pedersen, der er Erhvervsordfører og Fiskeriordfører for Venstre, er der to centrale temaer i forhold til forbeholdet:

– Det ene er; vil Danmark være helt og fuldt med i det europæiske samarbejde? Vil vi rykke sammen i bussen med vores partnere i EU ovenpå at Putin har lavet en invasion af Ukraine?, begynder han fortsætter med at fortælle om hvad han ser som det andet centrale tema:

– Et ja (til at afskaffe forsvarsforbeholdet, red.) vil betyde, at vi har muligheden for -hvis der er flertal for det i folketinget- at deltage i missioner, der er ledet af EU.

I dag siger Danmark på forhånd nej til at deltage i disse missioner, og det ærgrer Torsten Schack Pedersen:

– Jeg ville være simpelthen så frustreret, hvis når freden kommer i Ukraine, at det måtte blive en EU-ledet mission, som eksempelvis skal lave minerydning eller andet fredsbevarende arbejde, at så må Danmark sige: Det kan vi ikke deltage i, fordi vi har et forsvarsforbehold.

Du kan høre hele interviewet med Torsten Schack-Pedersen, som blev bragt på Radio Limfjord tirsdag morgen, i playeren herunder:
.

.

Forfatter

Related posts

Top