Turismedirektør jubler: – Overvældende mange overnatninger

Selvom covid-19 har bragt en masse bekymringer og ubehageligheder med sig, har det heldigvis givet turismen i Destination Limfjorden, som tæller Skive, Morsø og Struer kommuner, en kæmpe fremgang i overnatninger.

Sæsonen startede mildest talt rigtig skidt, da regeringen lukkede Danmark ned i foråret, og den ene booking efter den anden blev aflyst som følge af de lukkede grænser. Men ligesom turismen i 2020 allerede var dødsdømt, vendte skuden og det faktum at danskerne blev ”tvunget” til at holde ferie i Danmark, gjorde at sommerhusene, feriecentre og campingpladser blev booket op.

– Det har på mange måder været en meget anderledes sæson. Mange af vores campingpladser har været fyldte, ligesom det var umuligt at opstøve både sommerhuse og hytter, da alt var lejet ud. Flere af vores campingpladser har heller ikke før prøvet at have gæster, som har booket 14 dage eller mere. Det er helt fantastisk, siger Kristina Lehmann Schjøtt, direktør for Destination Limfjorden.

– Som alle andre steder så det rigtig sort ud i foråret for vores erhverv, men sommers mange bookinger og danskernes beslutning om at holde ferien i Limfjordslandet har betydet, at vi har hentet rigtig meget økonomisk af det, vi tabte i foråret, fortsætter hun.

Covid-19 har også gjort, at stort set alle i turisterhvervet har måtte tænke anderledes i år for at formindske skaderne. Ikke nok med det, så har flere af områdets restauranter aldrig haft så travlt eller lavet så meget mad på så kort tid.

– Det er helt fantastisk, hvordan restauranterne har givet den fuld gas med take-away. De fortæller, hvordan folk har holdt i kø for at hente mad, og at de desværre har måtte afvise folk, som ønskede at bestille mad, fordi de slet ikke har kunnet følge med. Så det er jo vanvittigt fedt, hvordan man kan starte med at frygte en masse madspild til, at folk kører op til 60 km for at hente mad her i området og støtte restauranterne, siger Kristina Lehmann Schjøtt.

Særligt øerne i Limfjorden har oplevet travlheden med de mange besøgende, særligt da der blev åbnet op for, at gående samt cyklister kunne komme gratis med færgen hen over sommeren.

– Det er rigtig godt for vores erhverv, at de har fået ekstra mange gæster i år, som også de gratis færger har bidraget til. Gæsterne har fået nogle andre oplevelser, end de ellers ville have haft. Det er rigtig dejligt at kunne vise gæsterne, hvad vores skønne område har at byde på, og så håber vi, at de kommer tilbage i efteråret eller til næste år igen, slutter Kristina Lehmann Schjøtt.

Foto: Karin Juul Jensen

Forfatter

Related posts

Top