Tilskud skal få landmænd med på at bytte jordarealer

Landmænd kan nu søge om tilskud til at bytte arealer med andre landmænd gennem jordfordeling. Det kan spare tid på landevejen og penge for landmanden.

Den 1. september åbner en ny pulje til erhvervsrettet jordfordeling, hvor der i alt er 10 mio. kroner til de frivillige bytteordninger.

– Det er både en gevinst for landmændene, som skal køre færre kilometer og kan få en mere effektiv hverdag, og for andre bilister på landevejene, når spredte marker bliver byttet til jorde, som ligger samlet og tættere på gården. Nu er vi klar til at give landmanden en økonomisk håndsrækning, så flere forhåbentlig for lyst til at bytte jorde. Det er en win-win situation, siger fødevareminister Mogens Jensen.

Puljen for erhvervsrettet jordfordeling er en del af Tørkepakken, som blev vedtaget i sommeren 2018 af den daværende regering, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre.

Tilskuddet er fastsat til 3.500 kr. pr. omfordelt hektar, og der stilles krav om, at et projekt mindst skal omfordele 100 hektar, men gerne flere.

Fristen for ansøgninger er den 15. november. Læs mere og søg om tilskud HER.

Foto: LandboUngdom

Forfatter

Related posts

Top