Thisted bliver Årests Juleby – igen

Da Thisted for to år af siden af  Dansk Julemands Laug blev udpeget som Årets Juleby blev en del af markeringen reduceret som følge af den daværende coronapandemi. Ikke desto mindre købte man dengang stort ind i blandt julebelysning og julepynt – og det kan man bruge igen i år, hvor der er lagt op til revanche.

Thy’s største by er nemlig igen blevet udnævnt til Årets Juleby. Markeringen af dette kommer til at foregå den første weekend i juni i både Thisted, Hurup og Vorupør med deltagelse af op imod 50 danske julemænd og -koner.

Der bliver rig mulighed for at møde julemanden i Thy den første weekend i juni. Pressefoto

Fredag den 3. juni står Thisted i julens tegn med temaet ”Jul i byen”. Det sker ved en jule-bynight.

– Julemændene og nissemødrene går i en kæmpe juleparade fra havnen, op gennem byen og som slutter på Store Torv. Det bliver et helt fantastiske syn med de flotte nissemænd og nissemødre, fortæller handelschef Michael Vendelbo.

Julemænd i parade gennem byen i 2020. Pressefoto

Der bliver desuden mulighed for at tage sig en kælketur på den oppustelige kælkebakke, nyde resultaterne fra en flødebollemaskine, tage på julemarked og til juletræsfest på Havnetorv.

– Der bygges en stor snowglobe på Store Torv og så ved vi, at rigtigt mange børn gerne vil fotograferes sammen med julemanden. Det bliver der rig mulighed for dagen igennem, hvor man kan møde julemanden overalt i byen. Der bliver også et flot juleshow der vil få alle i julestemning, musikshow med Johnny Horsepower, julejazz, og meget mere, fortæller Michael Vendelbo.

Kold dukkert og troldeløb
Lørdag rykker julemændene til Hurup, hvor temaet er ”Jul i skoven i Hurup”.

– Det bliver en dag fyldt med trolde- og nissemagi. Hurup byder på Juleakademi i Basses Hus, underholdning i hele byen, saft og jule-æbleskiver og hestevognskørsel. Nisserne vil forsøge at slutte fred med Trolden Ask ved hjælpe af områdets børn, der skal på et troldeløb fra byen og ud til Ashøje Plantage, hvor Trolden Ask jo bor. Derude bliver der en masse juleaktiviteter ligesom børnene får mulighed for at få taget billeder med deres to favoritter: Julemanden og Trolden Ask. Det er blot nogle af aktiviteterne i Hurup, fortæller Michael Vendelbo.

Søndag bliver en mere våd dag for julemændene, som er i Vorupør hele dagen.

Sådan så det ud da julemænd og nissekoner sprang i vandet i Vorupør. Pressefoto

Under temaet ”Jul ved Vandet i Vorupør” bliver der blandt andet parade med julemændene fra Nationalparkcentret og til Havbadet, hvor de tager en dukkert i vandet.

– Det ved vi fra sidst, var noget af et tilløbsstykke for borgere og gæster i byen, fortæller Michael Vendelbo.

Forfatter

Related posts

Top