Thy Awards: De nominerede til Årets Sportsnavn er…

Når ”Årets Sportsnavn” skal kåres til Thy Awards i Thy Hallen i morgen aften bliver der tæt løb mellem tre skarpe kandidater. De nominerede til ”Årets Sportsnavn 2021” er:

  • Karoline Sørensen – Thisted Svømmeklub.
  • Mors – Thy Håndbold: Herre Håndbold Ligaen – Pokalvinder Final Four 2021
  • FC Thy – Thisted Q: Gjensidige Kvindepokalen 2021

Karoline Sørensen, Thisted Svømmeklub
Præstation: Deltagelse ved OL i disciplinen 4x 100 meter medley

I svømning er det kampen mod uret, der er den primære modstander. En modstander, der er ubarmhjertig og altid kræver det ypperste, når svømmerne skal nå deres ambitiøse mål. Et gammelt udtryk i sportens verden går på, at man skal have 10.000 træningstimer for at lykkes med sin sport. Når det kommer til sporten svømning er 10.000 timer formentlig ikke nok, for alle svømmere lægger en umenneskelig træningsindsats i målet om at nå toppen.

Det gør netop Karolines præstationer endnu mere imponerende, og ikke mindst inspirerende for klubbens voksende talentskare. Karoline har igennem de sidste år taget nogle gevaldige skridt mod den absolutte verdenstop inden for svømning, og med de stærke resultater følger forventningerne om endnu flere medaljer i fremtiden.

Mors-Thy Håndbold
Præstation: Pokalvinder ved Final4 i 2021

Intet mindre end en gigantisk sensation. Sådan var beskrivelsen i medierne dagene efter, at Mors Thy Håndbold på imponerende vis smadrede al modstand af banen ved Final4 stævnet i Jyske Bank Boxen i Herning. Mægtige Aalborg Håndbold blev i finalen besejret med cifrene 32-31, hvorefter jublen og følelserne fik frit løb.

Pokalresultatet er for Mors-Thy Håndbold et eventyr af dimensioner og samtidig klubbens første nationale pokal, og vel nok det største resultat i klubbens efterhånden lange historie.

FC Thy – Thisted Q
Præstation: Pokalvinder 2021

Det var en kæmpe overraskelse da FC Thy-Thisted Q slog mægtige Brøndby i Pokalfinalen, som blev afviklet på Lerpytter Stadion i Thisted.

Brøndby havde i forvejen vundet pokalen 11 gange, og derfor var det nok også de færreste, der havde turde håbe på overraskelsen fra Thy. Ikke desto mindre formåede de stærke FC Thy – Thisted Q-piger at stå imod et gigantisk tryk fra Brøndby, og vide hvornår de skulle slå til for at sikre det største fodboldresultat i klubbens historie.

Klubben har efterfølgende formået at bygge videre på de gode takter, hvilket bl.a. også har udløst en landsholdsudtagelse. Pigernes hårde slid og gode resultater er en kæmpe inspiration for klubbens kommende talen-ter og giver tro på projektet, og at Thy kan præsentere kvindefodbold på absolut højeste hylde.

Prisen ”Årets Sportsnavn” uddeles i samarbejde med Nordjyske. For at kandidere til prisen ”Årets Sportsnavn” skal udøverne i løbet af året have præsteret resultater ud over det sæd-vanlige. Prisen er ligeledes en anerkendelse af alt det hårde arbejde, der ligger forud for de store præstationer. Med prisen følger en check på 5000 kr.

Arkivfoto: Mors-Thy Håndbold

Forfatter
Tags

Related posts

Top