Thisted på 2. pladsen på listen over de mest ejendomsvenlige kommuner

Sidste år indtog Thisted Kommune en førsteplads på listen over de danske kommuners ejendomsvenlighed.

En kommunal forskel i grundskylden afholder dog Thisted Kommune fra igen at tage førstepladsen i år, men kan dog alligevel glæde sig over en 2. plads.

Undersøgelsen, som EjendomDanmark står bag, sætter fokus på, hvilke kommuner der skaber de bedste rammer for at tiltrække ejendomsinvesteringer og vækst.

– Jeg er stolt over, at Thisted igen i år får så flot en placering. Vi har været gode til at arbejde målrettet med at forbedre forholdende for dem, der ønsker at investere i vores kommune. Det er de små forskelle, der tæller i denne type undersøgelser og at få en topplacering viser, at vi gør noget rigtigt, lyder det fra borgmester Ulla Vestergaard (S).

At Thisted Kommune taber førstepladsen til Billund Kommune skyldes en lille forskel i grundskylden. I Thisted ligger den på 23,75 promille mens den i Billund på 18,48 promille.

Til gengæld kan Thisted bryste sig af at have den laveste sagsbehandlingstid for byggesager blandt samtlige kommuner i landet. Samtidig opkræver Thisted ingen timepris for byggesagsbehandling.

– Sagsbehandling og timepris er noget, vi har fokus på, fordi vi ved, det betyder meget for både ejendomsejere og erhvervslivet, at de hurtigt kan komme videre med deres idéer. Derfor arbejder vi hele tiden på at forkorte de processer, der kan være omkring sagsbehandling, siger Ulla Vestergaard.

Thisted får også point for et lavt antal ejendomsforbrydelser, der bl.a. tæller hærværk og indbrud. Samtidig opkræver kommunen ikke dækningsafgift.

Det er niende år i træk, EjendomDanmark måler på ejendommenes vilkår i landets 98 kommuner. Igen i år ligger de jyske kommuner generelt lunt i svinget og tager ni ud af ti pladser i top-10.

Struer Kommune indtager 6. pladsen på årets liste, mens Lemvig ligger på plads nummer 31. Morsø Kommune indtager plads nummer 38.

Om undersøgelsen:
I EjendomDanmarks årlige undersøgelse måles kommunerne på forhold, som de selv har indflydelse på, og som har betydning for ejendommene. Ud over grundskyld tæller dækningsafgift, om kommunens private lejeboliger er reguleret eller ej, sagsbehandling for byggesager, byggesagsgebyrer og antallet af ejendomsforbrydelser (brandstiftelse, hærværk og indbrud).

Foto: Thisted Kommune

Forfatter

Related posts

Top