Thisted Kommune er Danmarksmester i ejendomsvenlighed

Thisted er ifølge EjendomDanmark landets mest ejendomsvenlige kommune.

Der lægges særligt vægt på, at man i Thisted har forbedret sagsbehandlingstiden, samtidig med at kommunen har fastholdt den lave timepris ved byggesagsbehandling.

Thisted har ligget i top-5 over de mest ejendomsvenlige kommuner siden 2016, men en række forbedringer betyder, at Thisted går fra en fjerdeplads i 2018 til nu at vippe sidste års vinder Assens af pinden.

Borgmester er stolt over førsteplads
Thisted har særligt forbedret sig på byggesagsbehandlingstiden, hvor 4 dage er barberet af den tidligere behandlingstid på 17 dage.  Det er landets 3. hurtigste sagsbehandlingstid.

– Thisted fortjener stor ros og anerkendelse for at forbedre ejendomsvenligheden yderligere siden sidste års flotte placering. Det glæder mig meget, at ejendomsvenlighed tydeligvis er på dagsorden i kommunen, siger Jannick Nytoft, adm. direktør i EjendomDanmark.

Borgmester i Thisted, Ulla Vestergaard (S), er da også stolt over over førstepladsen:

– Det har en stor betydning, at vi har en hurtig behandling af byggesager, og det skyldes det gode samarbejde, vi har med borgere, for eksempel gennem forhåndsdialoger. At vi samtidigt fortsat kan gøre det uden gebyrer er ekstra godt. Vores spring fra 4. til 1. pladsen er jeg personligt rigtig glad for, siger hun fortsætter:

Jyske kommuner klarer sig bedst
Det er ottende år i træk, at EjendomDanmark undersøger ejendomsvenligheden ved at måle på ejendommenes vilkår i landets 98 kommuner. Forholdene, der vurderes ud fra, har kommunerne selv indflydelse på.

Igen i år er det de jyske byer, der klarer sig bedst. Således tager Skive Kommune andenpladsen og Herning Kommune tredjepladsen.

Struer Kommune indtager 4. pladsen. Lemvig Kommune er placeret som nummer 28 og Morsø Kommune som nummer 29 på ranglisten.

Foto: Christian Kjeldsen

Forfatter

Related posts

Top