Thisted Kommune holder fast i besøgsforbud

Flere kommuner, herunder både Morsø og Struer, har åbnet op for at beboere på plejecentrene kan få udendørs-besøg når visse regler overholdes. Men i Thisted Kommune holder man fast i besøgforbuddet.

Kommunernes Landsforening anbefaler at følge retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen. Og netop disse anbefalinger følger man i Thy – uanset hvad et politisk flertal på Christiansborg så end måtte mene:

– I social- og sundhedsudvalget er man enige om at afvente retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen. Det er det, vi har besluttet, siger Ida Pedersen (S), formand for social- og sundhedsudvalget i Thisted Kommune, til Thisted Dagblad.

Både hun og borgmester Ulla Vestergaard har dog har fuld forståelse for, at mange borgere gerne vil have besøg af deres pårørende:

– Derfor har vi udviklet forskellige måder, at holde kontakten på. Det være sig via telefon, videomøder samt visuel kontakt, har Ulla Vestergaard tidligere forklaret.

Det er dog muligt at holde kontakten delvist fysisk ved lige i Thy.

– Det kan fx. være kontakt via et åbent vindue eller en terrassedør eller eksempelvis via lukket vindue eller glasgang, hvor man samtidig kan tale i telefon, har borgmesteren forklaret.

LÆS OGSÅ:

Nu åbnes der for besøg på plejecentrene på Mors

 

Forfatter

Related posts

Top