Sygehus-kunst skal skabe trivsel og sundhed i Thisted

Den typiske hospitalsindretning har hvide vægge, grå linoleumsgulve, møbler med plastiksæder og stålben samt skarpt lys og udsmykning uden effekt eller tanke på sindstilstanden. De rammer vil blive udfordret i et nyt initiativ fra Region Nordjylland, Aalborg Universitetshospital og Dansk Kunstnerråd som på hospitalet i Thisted vil skabe en helt ny oplevelse for alle.

Målet er at skabe harmoniske og tillidsvækkende omgivelser, som kan understøtte trivsel og sundhed hos såvel patienter og pårørende samt personale.

En kunstnertrio, bestående af rumdesigner Anne Heinsvig, lydkunstner Ingeborg Okkels samt fotograf og forfatter Anne Prytz Schaldemose vil med deres kunstprojekt ”Udsyn” omdanne hospitalets Akutmodtagelse og Medicinsk Sengeafsnit M5. I arbejdet, som går i gang i midten af september, vil kunstnerne inddrage den særlige egnsnatur i Thy både visuelt og auditivt.

Når forandringen står færdig i midten af oktober, er det målet, at de nye rum i højere grad end i dag vil mane til tryghed, tillid og refleksion. Patienter og pårørende skal føle sig taget varmt imod og taget vare om, og hospitalets personale skal ligeledes opleve en mere harmonisk atmosfære.

Blandt de kunstneriske virkemidler vil være nye farver og former samt lydoplevelser i afgrænsede områder med mulighed for at nyde både lyrikoplæsning og beroligende musik eller ganske enkelt lyde fra naturen.

Foto: Lasse Høj Nielsen

Forfatter

Related posts

Top